|

1 milliónál is több fekvőtámaszt nyomtak le az alaszkai katonaorvosok

„Na nyomjon le huszat!” – az ehhez hasonló utasítások mindenkinek ismerősek katonás filmekből, netán saját tapasztalat révén. Az Egyesült Államok 11. Légierejének, azon belül is konkrétan a 3. Ezrednek otthont adó alaszkai Elmendorf Légibázis orvosi csoportjának vezetői azonban úgy gondolták, ők nem kispályáznak ilyen pitiáner feladatokkal és így az ezred alá tartozó 3. Orvosi Csoport beosztottjai számára 2009. december 14-vel kezdődően egy, természetesen önkéntes alapú célt tűztek ki: 100 nap alatt 1 millió fekvőtámaszt kellett lenyomni a résztvevőknek. No nem résztvevőként, hanem úgy overall.

A dokik és az orvosi csoport többi résztvevője – összesen 425 fő vett részt a programban – mindenesetre igen lelkesnek bizonyultak, hiszen 100 nap alatt majdnem 1,2 millió, konkrétan 1 184 957 fekvőtámaszt teljesített. A résztvevők mindegyike átlagban 2 700 fekvővel vette ki részét az eredményből, míg a két legjobb eredményt elért résztvevő fejenként több mint 40 000-el. A milliót majdhogynem két héttel a céldátum előtt elérték, hiszen az utolsó két hétben majdnem 250 000 fekvőtámaszt naplóztak.

Fekvőtámasz a bázis kórházának várójában

‘Gyerünk Joe, ne lazáslj itt nekünk!’ Pörgették a fekvőtámasz számlálót bázis kórházának várójában március 29-én. ,

„Elértük a célt és ami a legjobb az egészben, erős eredménnyel” – nyilatkozta az Orvosi Csoport egyik főtörzsmestere, Sean Meenagh. (akin egy rossz mozdulat során szétszakadt az ing :))

„A testedzés szempontjából mindenképpen hasznos volt mindannyiunknak.” – véli Paul Denison törzsőrmester. „Amikor belekezdtünk voltak olyanok, akik csak 10, esetleg 15 fekvőtámaszt tudtak megcsinálni. Most pedig többségük, akik nem rég csinálták meg a fizikai szintfelmérőt, gond nélkül maximumra teljesítették azt.”

A vezetők által részben csapatépítés jelleggel is megszervezett program eredményét azonban más vonatkozásban is értékelik a bázison dolgozók: „… boldogabb dokikat látunk, hiszen jobban esznek, alszanak …” – hangzik el egy kapcsolódó vélemény. Nos, mindenesetre a résztvevők önbecsülése egész biztosan pozitív irányba módosult az elért eredmények kapcsán.

5 hozzászólás “1 milliónál is több fekvőtámaszt nyomtak le az alaszkai katonaorvosok”

  1. Nem akarom magamat fényezni, de a napi 400 sem egy nagy teljesítmény, én naponta kb 300-at szoktam, egyáltalán nem megterhelő, pedig nem vagyok egy kimondott sportember. Az egész csak első látásra tűnik soknak, egy katonának – még ha orvos is – illene tudni lenyomnia ennyit naponta.

  2. nincs ezen semmi fényezés mi is anno 30asával toltuk edzésen a fekvőtámasz/felállás/hasizmot és egy edzésen 300tuti megvolt mindegyikből…

    és hát ez nagyon-nagyon messze van egy ranger beugotól….

    de én már lusta vagyok napi 300hoz…. 5höz is. :DDD

  3. 400:12=33,33…vagyis ha egy nap 12 órát vagy ébren, és minden órára csinál az ember 34 et, az úgy tényleg nem tűnik olyan húzosnak…De vajon milyen lehet ezt 100 napon keresztül csinálni? Lehet ki kéne próbálni?

    „Amikor belekezdtünk voltak olyanok, akik csak 10, esetleg 15 fekvőtámaszt tudtak megcsinálni. Most pedig többségük, akik nem rég csinálták meg a fizikai szintfelmérőt, gond nélkül maximumra teljesítették azt.”

    10-15?? Alaszkában, egyenruhában?? Nanee