|

Film-front – YF-23

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Ezúttal a PAK-FA első repülése és az új orosz géppel való rendkívüli hasonlóság miatt az ATF versenyben az YF-22 ellen vesztesként végző és a prototípus/technológiai demonstrátor szintjén sajnálatos módon megragadó YF-23 Black Widow II kerül sorra:

httpv://www.youtube.com/watch?v=jGIjJbBVyOU

httpv://www.youtube.com/watch?v=J4t7OmZyF1o

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

13 hozzászólás “Film-front – YF-23”

  1. Engem igazából az nyűgöz le, hogy az YF-23 is a kor szintjén mennyivel a civil és más katonai rendszerek előtt járt számítástechnika terén. Szerintem a gép a maga korában akkora csoda volt, mintha 1991-ben egy civilnek egy 8 magos szervere lett volna az akkori gépekkel szemben. Talán még ez is gyenge hasonlat. Már eleve az nagy szám, hogy akkor teljesíményban a civil szféra előtt volt. Ma már ez nem igaz.

    Egyszerűen egy egészen más dimenzió volt a gép. Asszem egyetlen YF-23 számítása kapacitása meghaladta volna akkori szinten egy teljes F-15C századét.

    Személy szerint a Hidegháborús fegyverkezés ékkövévnek tekintem az YF-22/23 gépeket. Az utóbbi 40 év jetfejlesztési tapasztalata és tudományos haladás minden vivmánya belekerült a gépekbe.

  2. Én anno láttam róla 23/22 spekrumon egy dokumentum filmet.
    Na abban megszólalt egy két katona tiszt is aki látták a két gép adatait és azt mondták hogy adatok alapján nem az 22 volt a nyerő.
    Nem véletlen hogy utána a gyártás is megosztották.

    Bár 23 nem volt toló erő vektoros de abban dokumentum filmeben a tervezők és a katona tisztek akik bepillantattak a két gép adataiba azt mondták hogy a 23 jobb volt, fegyverterhelés és aviatika terén valamint kisebb volt a radar kereszt metszet.

  3. Ütős cik.
    Akkor az amcsik tényleg nem csak saját jó kedvükből akarják felgyorsítani a F-35 programot. 15 éven belül indiában és orosz földön is hadrendbe áll egy 5.g gép ami potens valami lesz.
    India a meg öröm tüzeket gyújthat hogy az oroszoknak kellett a pénzük és bíznak bennük ennyire.

    Szerintem itt a kulcs szó Kína.