|

Kis év végi F-35 hír

December 30-án helyi idő szerint 14 óra 26 perckor sikeresen landolt az F-35B BF-2 jelzésű második prototípusa a NAS Patuxent River támaszpont betonján.

Így ezen túl már két F-35B lesz majd a bázison, ugyanis a BF-1 már november 15-e óta ott tanyázik. Az oda úton Joseph T. „O.D.” Bachmann, a tengerészgyalogság őrnagya ült a pilótafülkében. A gép 11 óra után nem sokkal szállt fel a Lockheed Martin Fort Worth-i telephelyéről, és leszállás nélkül, egy légi-utántöltés beiktatásával teljesítette a távot.

„Patuxent Riverben elkezdődhet a négy éves intenzív tesztprogram, mely a haditengerészet és a tengerészgyalogság bevonásával folyik majd.” – mondta Dan Crowley, a Lockheed Martin vezérigazgatója és az F-35 program managere.

A következő években a bázison a haditengerészet F-35C és a tengerészgyalogság F-35B gépinek berepülése folyik majd. A légierő számára készülő F-35A-k az Edward AFB-n fognak repülni.

Az első teljes egészében STOVL repülésre még mindig nem kerül sor, pedig már 2009 közepén meg kellett volna történnie. A jelenlegi álláspont szerint valamikor januárban esedékes a dolog.

3 hozzászólás “Kis év végi F-35 hír”