|

Chávez: Venezuelának háborúra készen kell állnia

A venezuelai elnök legutóbbi Washington ellenes kirohanása közepette, a kolumbiai kérdéssel előhozakodván és így a Bogotá és Washington között létrejött katonai megállapodást kritizálva egy lehetséges háborúra figyelmeztette népét.

Nem új az infó, miszerint az Egyesült Államok katonákat küld Kolumbiába, de a 10 évre szóló megállapodás megkötése azonban csak nem is olyan régen október 30-án került sor a kolumbiai fővárosban. Zárt ajtók mögött. A szerződés értelmében 7 kolumbiai támaszpontra összesen mintegy 800 amerikai katona és 600 civil érkezik majd – hogy a hivatalos álláspont szerint segítséget nyújtson a drogkereskedők illetve a FARC (Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői) elleni küzdelemben.

A venezuelai külügyminiszter, Nicolas Maduro az amerikai jelenlétről a múlt héten úgy nyilatkozott, mint a térség stabilitását súlyosan veszélyeztető tényező..

Feltételezzük senki nem lepődik meg, hogy Chávez-ék Venezuela elleni lépést látnak a dologban, amiben némiképp társra leltek Ecuador és Bolívia képében, hiszen utóbbi két állam vezetése is gyanúsan nagynak minősítette a tervezett amerikai létszámot a kommunikált feladathoz mérten.

„A birodalom életben van és fenyegetőbb mint valaha” – nyilatkozta Chávez a venezuelai médiának, egyben hozzátéve, hogy az amerikai bázis mindössze 20 percnyire lesz a fővárostól, Caracas-tól.

Holland Antillák: Hugo Chávez az ellenség markában :) A 43. Unity in Spanish gyakorlat során a USS Yorktown (CG 48) cirkáló fedélzetén.

Holland Antillák: Hugo Chávez az ellenség markában :) A 43. Unity in Spanish gyakorlat során a USS Yorktown (CG 48) cirkáló fedélzetén. ,

9 hozzászólás “Chávez: Venezuelának háborúra készen kell állnia”

  1. Kicsi indián keveri a k@kit! :)
    Uncle Sam már rég bevonult volna ha nem lenne épp más dolga a világ másik felén. Szerintem azért még nincs az a csap teljesen elzárva az USA felé. :)
    Tudja valaki, hogy kb mennyit repkedne a Szu-30 mk2-vel ezek a kis bozótindiánok?
    Azért 24 darab az nem olyan rossz abban a térségben, kiegészítve egy két falconnal! :) A Kolumbiai légierőt azért megfenyítenék vele! :)
    „Kefír” eső lenne arrafelé! :)

  2. szegény hülye állat, addig ugrál, amíg tényleg szájba verik, és ezt csak egyedül magának köszönheti majd. a térség stabilitását épphogy venezuela veszélyezteti a már nem is annyira lokális fegyverkezési versennyel, amit elindított a kontinensen.

  3. KB. egy éve volt egy dél-amerikai találkozó amin a Spanyol uralkodó is részt vett. Na ott pl. szó szerint azt mondta Chaveznek az uralkodó amikor ilyen hülyeségeket beszélt, hogy fogja be a pofáját! Szóval mindenkit idegesít.
    „Amúgy a mondás úgy tartja, hogy amelyik kutya ugat az nem harap.” De amondó vagyok, hogy azért nem árt szemmel tartani a blökit. :)

  4. Hát igen. Amikor egy uralkodó ennyire elveszti a türelmét, az jelent valamit. Chavez – a netes kifejezéssel élve – egy diplomáciai troll. Enyhén diktatórikus vonásai vannak a faszniak és igazából Castro az egyetlen igazi haverja. Lám lám…