|

Nyitott az égbolt Kanada felett

Hát hogyne lenne az, hiszen aláírta a Nyitott Égbolt szerződést! – érkezhet a felkiáltás a cím hallatán. nagyon helyesen, hiszen pont ehhez kapcsolódik rövidhírünk. A szerződésben biztosított lehetőségekkel ezúttal Oroszország kíván élni és kicsit „szabadon” repdesni a kanadai légtérben

Aki nincs egészen képben a Nyitott Égbolt egyezménnyel, annak javasoljuk idén májusi hírünket, ami ugyan alapvetően ahhoz kapcsolódott, hogy Litvániával szemben Moszkva látszólag hogyan tiporta sárba az általa is ratifikált egyezményt, de a Nyitott Égbolt lényege is össze van foglalva benne.

De most kanyarodjunk vissza Kanadába! Az október 31-én és november 2-án repüléseket végző orosz gép, konkrétan egy Tu-154M már a kanadai légierő trentoni bázisának, azon belül is a logisztikai, illetve kutató-mentő feladatkörnek dedikált 8. Ezred vendégszeretetét élvezi.


CFB Trenton nagyobb térképen való megjelenítése

Bár a Nyitott Égbolt lehetővé teszi, hogy az azt ratifikáló nemzetek a többi aláíró fél tetszőleges területeiről – előzetes egyeztetés alapján – felvételeket készítsenek, nyilván az egyeztetett útvonalat tartani kell. Részben emiatt, részben a fedélzeten telepített optikai rendszereket ellenőrizendő az orosz legénység kanadai kísérettel egészül ki a repülések ideje alatt.

Tu-154M-ON: Oroszország Észak-Amerika felett végzett repülésekre egy Tu-154M-et használ, Európa felett pedig egy An-30-as teljesít ilyetén szolgálatot.

Oroszország Észak-Amerika felett végzett repülésekre egy Tu-154M-et használ, Európa felett pedig egx An-30-as teljesít ilyetén szolgálatot. ,

Kanada egyébként már járt többek között Oroszország felett, ahogy ezen orosz látogatás sem az első külföldi látogatás Kanada felett az egyezmény keretein belül, hiszen ilyesmire 2004 óta már 5 alkalommal került sor.