|

Megvan a másik Rafale-roncs is (UPDATE)

Megtalálták a négy napja lezuhant géppár másik tagját is. A levegőben összeütközött Rafale-ok pilótáit eddig névtelenségben kezelték, azonban a még mindig eltűntként nyilvántartott másik hajózó nevét nyilvánosságra hozták.

4 nappal az eltűnése után még mindig nagy erőkkel keresik François Duflot, azonban már nem sok remény van rá, hogy élve megtalálják. Duflot tesztpilótai feladatokat látott el a DGA (Délégation Générale pour l’Armement – a francia haditechnikai eszközök kifejlesztéséért és teszteléséért felelős intézet) alkalmazásában.
Abban, hogy élve kimenthetik az eltűnt pilótát, valószínűleg már kezdenek letenni, ugyanis olyan hírek járnak, hogy elhalasztják a roncs területének részletesebb kutatását.

Rafale géppár

A gép roncsának darabjait 40 kilométerre találták meg attól a ponttól, ahol a másik pilótát kihalászták a kutató-mentő egységek. Számos borítás és alkatrész mellett a gép egyik szárnyának nagyobb darabjára is ráleltek.

A Rafale-flotta repülési tilalmáról nem érkezett jelentés, így biztosra vehetők azok a meg nem erősített hírek, miszerint a két gép összeütközött.

Immáron hivatalos: felhagytak a pilóta keresésével, és megkezdték a roncs körzetének részletesebb vizsgálatának megszervezését.