|

Kanada modernizálja Auroráit

A Kanadai Légierő szerződést kötött a Lockheed Martinnal CP-140 Aurora gépeinek élettartam-növelő és modernizációs programjáról, 156 millió dollár értékben.


A megállapodás értelmében 10 gép fogja megkapni a cégnek a típus számára létrehozott ASLEP(Aircraft Service Life Extension Program) csomagját. Így a gépek teljesen megújulnak, és még legalább 20-25 évig repülhetnek. A szerkezeti elemek cseréjén túl a fedélzeti rendszerek is fejlesztésre kerülnek, és a tervek szerint sokkal gazdaságosabban üzemeltethetők lesznek majd a gépek a további szolgálati idejük alatt.

hr_cp-140_aim.jpg
CP-140 Aurora


„Az ASLEP még legalább 15, 000 repült órát ad a Kanadai Légierő Aurora gépeinek”- mondta Ray Burick, az ASLEP program alelnöke. „A Lockheed nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei már számtalan P-3 és CP-140 gépe szervizeltek világszert.”

Kanada a negyedik állam, mely igénybe veszi az ASLEP-et. Eddig a Norvég Királyi Légierő, Tajwan, és az Egyesül Államok Parti Őrsége valamint a Vám-és Pénzügyőrség P-3 Orion gépeit szervizelte a Lockheed ilyen módon.

A CP-140 Aurora a Lockheed Martin P-3 Orion kanadai neve, a gépek teljesen megegyeznek az eredeti nevet viselő társaikkal.