|

Ismét vizsgálat alatt az F-15 flotta

Nem sokkal több mint egy hete oldották fel az amerikai F-15-ösök repülési tilalmát, melyet egy F-15C lezuhanása után rendeltek el. Tegnapi nap az E változat kivételével ismét a földön vesztegeltek az A, B, C és D modellek, összesen 442 gép.

A november 28-ai nyilatkozatban az áll, hogy a november elején Missouri területén lezuhant F-15C balesetének vizsgálata a kabintető körüli anyagfáradás gyanúját vetetette fel, mely a szimulációk alapján repedésekhez és szélsőséges esetben akár a sárkányt összetartó felső merevítők töréséhez vezethet.

Ugyan a repülési tilalom feloldását megelőző, az egész flottát érintő vizsgálatok érintették a szóban forgó területet is, azonban a szakértők a friss eredmények alapján a terület alaposabb vizsgálatát javasolták.

Jelenleg az elvégezendő vizsgálatok összeállítása, illetve az azokhoz rendelt időtartam meghatározása zajlik. Ez várhatóan 1-2 nap alatt elkészül. Hogy maga a tilalom meddig fog tartanui, azt egyelőre még nem tudni.

3 hozzászólás “Ismét vizsgálat alatt az F-15 flotta”

  1. Ez most elvileg ún. stand-down, az meg ha jól tudom csak az offenzív bevetéseket tiltja, szal lehet repülhetnének. De nekem az jött le a hírekből, hogy nem repülnek. Ez a rész nem volt igazán konkrét a légierő weboldalán sem.

    Na most mondogahatják, hogy tessék nézni, kell az az F-22! (Igaz az meg rozsdásodik itt-ott :))

  2. Jó lehet anno csak belepislantottam abba a hírbe, most beuktam :) Az Al az nem rozsdásodik az tény.

    Akárhogyis, ez most a több Raptor beszerzéséért lobbyzóknak kedvez. Bár valószínűleg nem lesz kihatása túlzottan a darabszámra. Sokminden mást is kell vennie USAF-éknak.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.