|

Filmsztárral reklámozná fegyvereit Oroszország

Érdekes hírt tett közzé az orosz RIA Novosti hírügynökség: Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy Moszkva az amerikai filmsztár, Steven Seagal alkalmazását fontolgatja. A főként akciófilmjei révén elhíresült színész feladata az orosz kézifegyverek reklámozása lenne külföldön, így növelve azok eladási számát a nemzetközi piacon. A barátkozást nemrég egy közös túra során kezdték el, Seagal egy közép-oroszországi, magánkézben lévő fegyvergyártó üzemébe kísérte el Rogozint. A Degtyarev vállalat dolgozóinak társaságában eltöltött nap részeként a miniszterelnök-helyettes megerősítette azon szándékukat, hogy Seagalt szerepeltessék a nemzetközi haditechnikai kiállításokon, vásárokon az orosz fegyver gyártók termékeinek promotálására.

A színész az utóbbi időben gyakori vendég volt Oroszországban, azon belül főleg állami szerveknél. Több ízben került a helyi lapok címlapjára, például akkor is, amikor Vlagyimir Putyin elnökkel közösen nyitottak meg egy harcművészeti központot Moszkvában. A modern létesítmény működésének célja, hogy jobb formába hozza az orosz embereket, akik a kormány megítélése szerint nem rendelkeznek megfelelő fizikai állóképességgel. Ez egyébként a katonákra is vonatkozik – Szergej Sogju védelmi miniszter a napokban jelentette be, hogy komoly lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy minden haderőnemnél, de főleg a szárazföldieknél javítsanak a fegyveres szolgálatot teljesítők kondícióján.

Steven Seagal és Dimitrij Rogozin | Fotó: Szergej Mamontov, RIA Novosti

Steven Seagal és Dimitrij Rogozin | Fotó: Szergej Mamontov, RIA Novosti ,

Májusban Steven Seagal Csecsenföldön is járt, ahol találkozott Ramzan Kadirov elnökkel, korábbi függetlenségi harcossal. Sőt, most szombaton egy amerikai kongresszusi képviselőkből álló csoport kísérőjének szerepét is betöltötte, akik a 2004-es beszláni túszdráma helyszínére látogattak el Észak-Oszétiába. Ennek során Seagal megígérte, hogy életét a terrorizmus elleni harcnak fogja szentelni, akár Amerikában, akár Oroszországban tartózkodjék is.

Forrás: RIAN

3 hozzászólás “Filmsztárral reklámozná fegyvereit Oroszország”