|

MiG-29-eseket kaphat Szíria

Oroszország legalább tíz MiG-29-es vadászgépet szállít Szíriának egy korábban kötött szerződés alapján – közölte a MiG repülőgépgyár vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

A MiG-29M/M2 típusú harci gépek (a MiG-29 korszerűsített változata) szállításáról szóló szerződés részleteit most tisztázzák egy jelenleg Moszkvában tárgyaló szíriai küldöttséggel – mondta Szergej Korotkov.

Megfigyelők szerint az ügylet közvetlen válasz arra, hogy június 1-jén megszűnik az Európai Unió szíriai fegyverszállításokra vonatkozó tilalma.

Forrás: HVG/MTI

MiG-29M2 Szilácson | Fotó: HTKA.hu - Nighthawk9

MiG-29M2 Szilácson | Fotó: HTKA.hu – Nighthawk9 ,

12 hozzászólás “MiG-29-eseket kaphat Szíria”

  1. Ezek a MIG-29 sek csak az orosz MIG irodanak tesznek jot. A szireknel gyakorlatilag csak celok lesznek vagy meg azok sem. Egyszeruen hianyzik a rendszer a kikepzes a megfelelo fegyverzet es a mennyiseg ahoz hogy valoban ellenallast jelentsenek.

    Mas !

    Nallunk eppen tengnap volt egy riport arrrol hogy iszlam fundik itt bujtogatjak a foleg arab nemzetisegu fiatalokat hogy menjenek sziriaba harcolni. Be is mutattak harom csaladot akiknek a fia elmentek es atlag 2-4 honapon belul meg is haltak.

  2. A járművekben orosz.személyzet legyen de gyalogosnak nem engedném nekik odamenni azokhoz az emberszabású állatok ellen.

    talán nem ártana a durunginfo és tsai helyett olyan oldalakat is megnézni, ami a nem csak a goebbelsi/komcsi szintű propagandát nyomja ezerrel a tanulatlanoknak.

    de még 1x.
    „Kedves fiam, lassan írok mert tudom hogy nehezen olvasol.
    De tudod, ha háborús országba ha te odaküldöd az a katonáidat, hogy lődözze le az ellent, akkor te is de facto hadviselő féllé válsz,oszt vállalhatod minden következményét.
    Ami oroszok jelenlegi gazdasági etc teljesítményét/valós képességeit jelentve egyet számukra olyan orális aktust jelentene, ahol ők vannak a dolog rosszabbik végén.
    Üdvozöl:
    szerető nagyanyád innen az erdei kunyhóból.”

    De fotelmarsallokat azért megkérdem, hogy a francba gondolnák, hogy a russzki testvérek egyáltalán le tudnák szállítani oda a cuccost?

  3. khmm..viszont ügyes lépés…
    ha szeretett Obamánk, a külpolitikai antizseni légtérzárlatot ígér, akkor ők meg vadászgépet, ami jól hangzik a a napilapokban, bár nem jelent semmit.

    ha akár holnap leszállítanák, akkor sem: nincs meg a megfelelően kiképzett személyzet hozzá,
    talán még a magyar légierőnél is gyorsabban amortizálnál őket…

  4. Igen, nyilván szír pilóták ülnének benne…

    Pár napja volt szó arról, hogy Szerbia aláírt oroszországgal egy szerződést, hogy ~M2-eseket vesznek, amik abból a készletből vannak, amit Szíriának gyártottak ugyan, de nem szállították le.
    Akkor most hogy is lesz?
    Szíria kevesebb gépet kap, vagy Szerbiának újakat csinálnak
    Ha már eleve lógott a levegőben egy rendelés, amire készen voltak a gépek, akkor lehet hozzájuk képzett személyzet?

  5. Nem értem ezt az EU-t…
    1. Minek szólnak bele? Pláne drága pénzen. Nem elég a saját bajunk? Milyen előnyöket várnak ettől?
    2. Ha már beleszólnak, legalább Irak példáján tanulhatnának, hogy az egész világnak sokkal hasznosabb egy jól bejáratott és ismert arab diktátor, aki rendben tartja az országát, mint a világra rászabadítani egy újabb kezelhetetlen muzulmán időzített bombát és káoszt „arab tavasz” címen.

    Az oroszok motivációja legalább érthető, és szerintem a világ is jobban jár Asszaddal. Az utóbbi évtizedek szegény és lepusztult hadseregű Szíriájától már Izraelnek sem kellett félnie, nem értem, miért nem lehetett a világnak csendben hagyni Aszadot rendet tenni, mint ahogy Bahrein esetében is nagy volt a hallgatás, pedig a lázadással ott is bepróbálkoztak.

  6. OFF:
    Az EU álláspontja teljesen egyértelmű, lásd a faji zavargásokat.
    Angliában, Franciaországban, vagy, legutóbb Svédországban.
    Érdekes, hogy egy hétig szarakodik a „rendőrség”, mire a nacionalisták, focihuligánok, meg azok, akiknek szimplán tele van a tökük z egésszel összeállnak, és jól megruházzák a bevándorlókat.

    http://www.szentkoronaradio.com/kulfold/2013_05_30_mult-heten-zavargasok-tortek-ki-stockholm-bevandorlok-lakta-gettoiban-de-ezuttal-
    http://www.szentkoronaradio.com/kulfold/2013_05_30_afrikaiak-verik-a-francia-lanyokat-mert-nem-hajlandoak-a-szexre-video
    http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2013_05_31_magyarorszag-jol-teljesit-ot-koszovoi-vert-egy-debrecenit

    Csak felcsaptam az első oldalt.

    Érdekes, a REBISZesek milyen hatékonyak voltak, amikor „büdös magyarok”-at kellett verni…

  7. Sziasztok!
    Kicsit nézegetve a cikkeket, találtam egy írást a szír légierő mai helyzetéről Galcom tolmácsolásában. Amit írni fogok, azt eredetileg oda szerettem volna, de nem lehet írni az adott cikkhez, így hát sorry a kicsi OFF-ért.

    Az alábbi, cikkben szereplő mondattal lenne bajom, és vitára bocsájtanám..
    „A robusztus, több tonna fegyverterhelésű Szuhojok – izraeli adatok alapján – több mint hatszáz bevetést repültek, miközben az izraeli vadászok mindössze egyetlen egyet tudtak lelőni közülük!”

    Én ezt valahogyan így ismerem….
    „Közel 10 évre rá, az ötödik arab-izraeli háborúban a szír és izraeli felek megint egymásra találtak. Ekkorra már a szírek két ezrednyi mennyiségben rendszeresítették a Fittert, Szu-20 és Szu-22M változatban, kiegészítve a hasonló képességű MiG-23BN-el. Az izraeliek hamar kivívták a légifölényt és a csapásmérők kevés bevetést tudtak csak repülni. 1982. június 10.-én dél-libanoni elhelyezkedésű, kiemelt fontosságú izraeli vezetési pontra készült csapást mérni a szír légierő. A Fitter-ek 8 db FAB-500-assal megpakolva keveredtek légiharcba az izraeli F-16-osokkal, amelyek 7 gépet szedtek le a kötelékből mire elérték a célt. A gépek hiányosan lettek felszerelve (pl.: nem volt infracsapda-szóró), és a már említett légifölény miatt a Fitterek kiszolgáltatottá váltak az ellenség számára, részben ezért is csupán 42 bevetést repültek a csapásmérők. A Szuhojok és a MiG-23BN-ek 80 harckocsit és kb. két zászlóaljnyi gyalogságot semmisítettek meg a harcokban. A Fitter itt már nem csak csapásmérő bevetéseket repült, hanem KKR-1-es konténert használva, rendszeresen repült felderítésre. A harcokban 7 Fitter és 14 db MiG-23BN veszett oda. Ma a szírek még kb. 3 századnyi mennyiségben repülik a típust….”