|

A Saab lövedékálló technológiához jutott

A védelmi és biztonsági profilú Saab megvásárolta a Protaurius AB védelmi technológiai vállalattól a Soft Armour védelmi technológia jogait a hozzá tartozó eszközökkel együtt. A beszerzés a vállalat első lépése a ballisztikai védelmi technológia területén.

A Soft Armour egy olyan szabadalmaztatott technológia, amely egy gömbalakú kerámiaanyag használatával védi az embereket és az érzékeny felszereléseket a finom kaliberű és páncéltörő lőszerektől. A Soft Armour önjavító és ellenáll az ugyanarra a felületre érkező többszörös ütéseknek. Konstrukciós megoldásokon, például falakon, pajzsokon és lágy burkolatokon is alkalmazható.

bulletproof_02

„A Soft Armour jogainak megvásárlása jól kiegészíti korszerű álcázási portfoliónk széles skáláját. Beruházásainkat most kiterjesztjük ezen a terméktípuson belül mind a hadi, mind pedig a civil szegmensben” – mondta Anders Wiman, a Saab Barracuda ügyvezető igazgatója.

A Saab Barracuda korábban együttműködött a Protaurius-szal, így a Barracuda a terméket egyes piacokon már népszerűsíthette.

„Ezzel a tranzakcióval a Barracuda megteszi az első lépést termék-portfoliója tervszerű bővítésére, az észlelhetőség technikai területén túl” – tette hozzá Anders Wiman.

bulletproof_01

A Soft Armour-t olyan specialisták fejlesztették ki, akik óriási tapasztalattal rendelkeznek a hadsereg, a rendőrség és a civilek számára gyártott védelmi eszközök területén. Ez egy környezetbarát, gellermentes védelmi megoldás a lövedékek és a repeszek ellen, előre meghatározható és testre szabható védelmi fokozatokkal rendelkezik, ráadásul könnyen szállítható és kezelhető. A Soft Armour újrahasznosítható és nagy mennyiségben tárolható.

A Saab Barracuda, amely Svédországban, az Egyesült Államokban és Indiában működik, világelső a a védelmi piacot kiszolgáló korszerű álcázás és aláírás-kezelési megoldások területén. A Barracuda a Saab hat üzletágának egyike, és a Dynamics üzleti szektor részeként működik.

Saab AB sajtóközleménye

8 hozzászólás “A Saab lövedékálló technológiához jutott”

  1. Azért kiváncsi lennék, hogy a képen látható méretű változat mit képes megfogni, illetve ezzel kapcsolatban, hogy mekkora egy hagyományos lövedékálló mellény képességeivel rendelkező változat mérete, súlya.