|

Nő az igény a Predatorra és a Reaperre

Úgy tűnik, nem csak Németország vágyik felfegyverezhető UAV-re, hanem Franciaország is rendszeresítene ilyen típust. Nos, úgy tűnik, hogy a választás az MQ-9 Reaperre esett. Elődje, az MQ-1 Predator pedig az Egyesült Arab Emírségekben győzedelmeskedett.

Az Emirátusok 1.4 milliárd dolláros szerződést kötött az Amerikai Egyesült Államokkal, melynek csak egy része az a 200 millió dolláros megállapodás, melynek keretében a General Atomics Aeronautical Systems által gyártott MQ-1 Predator típusú pilóta nélküli repülőeszközök kerülnek az arab állam kezébe. A megrendelés a nem felfegyverezhető, csak felderítésre alkalmas változatra szól.

A Predatorok számára nem ismeretlen a Közel-Kelet...

A Predatorok számára nem ismeretlen a Közel-Kelet… ,

Franciaország már egy kicsit potensebb típusra gyúr. A Maliban tapasztaltak miatt a haderő vezetése benyújtotta igényét egy nagyobb sebességű, felfegyverezhető UAV-re. Ez nem lenne más, mint a Predator hosszabb törzsű, erősebb erőforrással ellátott, némileg átépített változata, az MQ-9 Reaper. A gépek legkorábban két év múlva érkezhetnek meg Franciaországba, így addig átmeneti megoldásként kénytelenek a IAI Heron továbbfejlesztett változatát, az EADS Harfang UAV-t alkalmazni, mely nem csak sebességében marad el az amerikai típustól, fegyverzet hordozására sem képes.

5 hozzászólás “Nő az igény a Predatorra és a Reaperre”

  1. @Mackensen
    A Reaper meg a Predit a földről irányítja általában két ember és ugye a drónokba van GPS, na most azt nem tudom, hogy a földről ki adott parancsok műholdon jutnak-e el vagy mondjuk, pl. középhullámú rádión (bár azt utóbbit nem hiszem) ha viszont műhold akkor a németeknek vannak komm. műholdjaik no meg ott vannak a NATO műholdjai amit Magyarország is használ katonai kommunikációra.