|

Magas rangú tiszt laptopját lopták el a Védelmi Minisztériumból

A határozottan kellemetlen esetre Whitehall-ban, azaz az angol Védelmi Minisztérium központjában! került sor. Az esetre állítólag még november végén került sor, de a közelmúltban felröppent pletykákat csak a közelmúltban erősítette meg a Védelmi Minisztérium.

Hogy milyen jellegű és mennyire titkos adatok voltak a laptopon, mely egyébként egy magas rangú RAF tiszté volt, arról nem szól a fáma, ám egyes források úgy tudják, hogy a Védelmi Minisztériumon belül az ügy igen súlyos esetként van minősítve és nagyban zajlik a vadászat zajlik a laptop után. Az ügy extra pikantériája, hogy a titkosított adatokhoz való hozzáférést lehetővé tévő kulcsnak – konkrétan egy pendrivenak – is lába kelt.

Az angolok nem állnak túl rózsásan a laptopjaik terén, ugyanis 2009. január 1-e óta 66 veszett el, míg a minisztérium saját bevallása szerint az utóbbi négy évben 658 hordozható számítógép tűnt el. Elgondolkoztató adat még annak tükrében is, hogy így kapásból nem tudjuk összevetni például az amerikai kollégáik mutatóval…

7 hozzászólás “Magas rangú tiszt laptopját lopták el a Védelmi Minisztériumból”

  1. Ha jól meggondolom az esetek, nem nagyon zavarja brit hadsereget az egész ügy, sőt a MI-5, vagy MI-6-ot. Ez vissza vezethető a II. WAR eseteire is. Abban az időben felsőbrendűségtudat, hitetlenség nemtörődömség volt a jellemző, úgy látszik ez nem veszett el a modern hadsereben sem. Elgondolkoztató, hogy négy év alatt 658 titkosnak mondható adathordozó csak úgy elveszik? érdekes, ez nem tűnik fel senkinek a haderőben??!!

  2. Ezt a balféket! Na ne már, ez most komoly! A pedáns ángolok ennyire nem tudnak vigyázni a dolgaikra? Legközelebb mi fog eltűnni, a királynő bugyogója? Habár ki az a barom akit pont az lopná el?
    Lehet, hogy vannak olyan adathordozók, amelyeken csali és fals infók vannak… Egy kis megtévesztés az ellenségnek! Habár ekkora mennyiségre ezt ráfogni kicsit túlzás lenne!
    Egy lepucolt laptopot szívesen átvennék!

  3. Dehogy tünt el, csak kell a tisztek kölykének a suliba, hogy legyen mivel felvágni. (az apukámnak ilyen is van. Bibibi)!

    Most komolyan ilyen sok adathordozó eltűnik azt nem tesznek semmit?
    Eltűnik egy már akkor kellene tenni valamit. Ha már 10 eltűnik, beszedném az összeset addig amíg nem találok ki valami biztonságos dolgot, hogyan védjem meg az adathordozókat.
    Az meg a minimum, hogy aki nem vigyáz rá azt felelősségre vonnám az állambiztonság veszélyeztetéséért! Utána csak odafigyelne a többi fánkzabáló tohonya is.