|

Helikopterbaleset történt a USS Ronald Reagan fedélzetén

A USS Ronald Reagan (CVN-76) repülőgép-hordozó fedélzetének ütközött egy helikopter a Filippínó-tengeren.

Október 19-én, hely idő szerint 9 óra körül felszállás közben a hajófedélzetnek ütökött és megrongálódott egy Sikorsky MH-60R Sea Hawk típusú helikopter. A balesetben 12 tengerész sérült meg, ebből négyen személy a helikopter fedélzetén tartózkodott, a többieket a helikopter szétrepülő roncsdarabjai sebesítették meg a USS Ronald Reagan (CVN-76) repülőgép-hordozón. Két személy állapota súlyos, a többiek csak kisebb sérülést szenvedtek. A hajót ért sérüléseket nem közölték, de a US Navy tájékoztatása szerint a Nimitz-osztályú hajóegység „teljesen bevethető” állapotban van az esetet követően.

USS Ronald Reagan (CVN 76) a Kínai-tengeren 2018 augusztusában | Fotó: Kaila V. Peters, US Navy ,

A 2003-ban vízre bocsátott, 8,5 milliárd dollár értékű, nukleáris meghajtású USS Ronald Reagan (CVN-76) repülőgép-hordozó 4539 tengerésszel és 60 repülőeszközzel a fedélzetén 2017 májusában érkezett a térségbe, hogy leváltsa a Korai-félsziget közelében állomásozó USS Carl Vinsont (CVN-70).

A Nimitz-osztályú hajóegység előző héten a dél-koreai Jeju szigete közelében végrehajtott nemzetközi hadgyakorlaton vett részt.