|

Érkezik a testőrség Dzsibutiból

A USNS Pecos (T-AO 197) ellátóhajó útjának biztosításához érkezik némi katonai erő. U.S. Navy photo by Master-at-Arms 2nd Class Theresa Mullis,

Ezen a május elejei fotón egy U.S. Navy motorcsónak érkezik Dzsibuti felől a Tadjourai-öbölben, vélhetően pont Dzsibuti felé haladó USNS Pecos (T-AO 197) ellátóhajó védelmének megerősítése érdekében. A szóban forgó ellátóhajó ugyan a Military Sealift Command (Katonai Tengeri Szállítási Parancsnokság) és így a U.S. Navy alá tartozik, de ezen hajók egyrészt nem felfegyverzettek, másrészt civil tengerészek teljesítenek szolgálatot. És ugyan Military Sealift Command, illetve egyéb amerikai szabályozások értelmében 1-1 ilyen hajón legalább 5, kézi lőfegyverekre szóló minősítéssel rendelkező tengerésznek kell lennie, az olyan kevésbé biztonságos vizeken, mint itt az Ádeni-öböl szomszédságában nem árt némi plusz védelem.

Fórum hozzászólások

 • Jó kis hajó lesz ez, de azért annyira nem lesz sokoldalú, hogy offenzív képességekkel is bírjon. Ahogy Mack írta, limitált képességű, csak csöves típusú önvédelmi fegyverzete lesz, szóval veszélyes vizeken kell neki "testőr".

  Elvileg ez lesz a fegyverzete:

  2 db Goalkeeper

  2 db, 30 mm-es Marlin WS gépágyú: http://youtu.be/UaEpI1gzI9k

  4 db 12,7-s Hitrole NT géppuska
 • Egy ellatohajo mindig zsiros celpont eppen ezert csak vegszukseg esetben hajozik egyedul haboruban.
  Kulonosen ertekes hajok mind a hazai flotta mind az ellenseg szamara. Altalaban csak CIWS meg par nehez geppuska van rajtuk illetve ugy ahogy mondtatok MANPADS.
  Viszont az ucso generacion mar komoly heli hangar is es akar parancsnoki kozpontnak is megfelelo helysegek komunikacio.
 • Ha nem figyelsz a egyik legveszelyesebb manover akar bekeben akar haboruban. A tengeri utantoltes.

  A legnagyobb ellenseged a hullam, es nem a hajo mozgasa miatt !!!
 • Az érdekes, mikor kettő vagy három hajót töltenek egyszerre és még viszonylag gyorsan is mennek. Gondolom ilynkor a kormányosoknak zabszemet sem lehet feldugni a seggükbe.
 • Ezen a képen jól létszik, hogy mekkora behemót. Előtte egy Type 071 desszanthajó, ami eleve nem kicsi, de mintha eltörpűlne mögötte.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
 • Mackensen
  Ezen a képen jól létszik, hogy mekkora behemót. Előtte egy Type 071 desszanthajó, ami eleve nem kicsi, de mintha eltörpűlne mögötte.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Ezek nem szarral gurigáznak. És az amerikaiak meg se tudják őket támadni megelőzésképpen. Lábhoz tett puskával kell végignézniük, ahogy a fejükre nőnek.

Ugrás a fórum topichoz