|

3 amerikai repülőgép-hordozó Korea környékén

Úgy tűnik, hogy Donald Trump november 3-14. között esedékes ázsiai körútjával egyidőben masszív tűzerőt von össze a U.S. Navy a Csendes-óceán nyugati felében: 2011 után ez lesz az első alkalom, hogy egyszerre 3 amerikai repülőgép-hordozó tartózkodik kint a Csendes-óceánon egy időben.

3 amerikai repülőgép-hordozó kötelékben

A fotó a 2006-os Valiant Shield gyakorlaton készült. Szemet szúrhat, hogy nem egészen egyforma a három hordozó, ami azért van, mert, mert csak 2 Nimitz, a harmadik a 2009 elején nyugdíjazott, nem nukleáris meghajtású Kitty Hawk. U.S. Navy photo by Chief Photographer’s Mate Todd P. Cichonowicz,

A 3 hordozó egyike az Egyesült Államok állandó jelleggel Japánba előretolt hordozója, – ez most a USS Ronad Reagan (CVN 76) – a térségbe a múlt héten érkezett USS Theodore Roosevelt (CVN 71), illetve a Perzsa-öböl felől visszafelé tartó USS Nimitz (CVN 68), mely ha minden igaz még valahol az Indiai-óceánon tartózkodik.

Október 21.: a dél-koreai Puszan kikötőjébe érkezik a USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class MacAdam Kane Weissman,

Hogy a 3 Nimitz osztályú repülőgép-hordozó hova lesz pozicionálva arról nem szól a fáma, de nagyon meglepő lenne, ha nem a Koreai-félsziget és Japán körüli vizek adnának helyszínt ezen ideiglenes találkozónak.

A napokban készült fotón a USS Theodore Roosevelt (CVN 71) és kísérő hadihajói érkeznek készletfeltöltésre. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Austin R. Clayton,

A 3 hordozócsoport mellett a hónap közepén Puszan kikötőjében tett látogatást a USS Michigan (SSGN 727) atom-tengeralattjáró is. A Michigan egyike annak a 4 Ohio osztályú ballisztikusrakéta-hordozó atom-tengeralattjárónak, amit robotrepülőgép hordozóvá alakítottak át. Tomahawk-ok mellett fel vannak készítve a Navy különleges alakulatának a Navy SEALs tagjainak szállítására is. A lenti fotón szépen látszik is, hogy fel van szerelve azon elemekkel, melyek lehetővé teszik nagyobb létszámú haditengerészeti kommandós és eszközeik szállítását és bevetését.

A USS Michigan (SSGN 727) Puszan kikötőjében október 13-án. A tengeralattjáró idén már legalább 2. alkalommal kötött ki itt, hiszen áprilisban is betért a kikötőbe. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist Seaman William Carlisle,

Fórum hozzászólások

 • Nagyon bedurcultak megint. Lehet, hogy a dagival nincs minden rendben mégse, hogy a húga már helyette nyilatkozik.
 • fonak9
  Nagyon bedurcultak megint. Lehet, hogy a dagival nincs minden rendben mégse, hogy a húga már helyette nyilatkozik.
  Lehet már a Húga a főnök, ő meg picit hisztis. Vki lekezelhetné a Világbéke érdekében!!! :cool:
 • A déliek azt mondták arról szól az egész, hogy a hugát megerősítsék mint második ember.
  Koreában alapból eléggé szarnak sem nézik a nőket így egy női vezető eléggé sci-fi ott.
  Ha a Kim család meg akarja tartani a hatalmat és a puffancs tényleg nincs jó bőrben akkor a hugát mint 2. embert el kell fogadtatni.
  Eddig csak KJU parancsolhatott a seregnek, most a tesó is ezt teszi.

  Érdekes tény, szöul nem tervez ellenlépést és folyatni akarja a vasúti és turisztikai projekteket.
  Ha gáz lenne legalább mozgósítanának, de semmi ilyesmi nincs.

  Mindenki lenyugodhat, itt nem lesz most sem háború. Lehet tartogatni a popcornt az USAra, Indiára és mostmár Brazíliára. :)
 • Tôbb elemző azt írja, hogy lényegében a hugica " felépitéséről" van szó. Azt is lehetségesnek tertjàk, hogy egyszer csak előjön a dagi ès békés gesztusokat tesz, mire szàllitanak nekik egy kis èlelmiszert stb. mert nagyon szar az ellátås EK-ban.Olyan good cop, bad cop játék. De, ahogy Fennek irta, senki nem számít konfliktusra.
 • aquarell
  Tôbb elemző azt írja, hogy lényegében a hugica " felépitéséről" van szó. Azt is lehetségesnek tertjàk, hogy egyszer csak előjön a dagi ès békés gesztusokat tesz, mire szàllitanak nekik egy kis èlelmiszert stb. mert nagyon szar az ellátås EK-ban.Olyan good cop, bad cop játék. De, ahogy Fennek irta, senki nem számít konfliktusra.
  Nem is lesz, mert az a rezsim végét jelentené. Valószínűleg most a hugi izmozik. Eltelik pár hét aztán megint megy minden a megszokott módon. Ez csak a havi hiszti :D
 • Több mint egy év tárgyalás után Donald Trump és Kim Dzsongun kezet fogtak, aztán közösen átlépték a demarkációs vonalat Észak- és Dél-Korea közt, ezzel 2019-ben szimbolikusan véget ért a két ország közti konfliktus, elkezdődött a békülés és a közös építkezés. Aztán néhány hete Észak-Korea látszólag teljesen váratlanul meggondolta magát és felhevítette az ellenséges retorikát, megszakították a kapcsolatot a déli szomszéddal és katonai akciók sorozatát kezdték el a határ mentén. Hivatalosan az egész magyarázata néhány észak-koreai dezertőr röplapozása, valójában viszont jó eséllyel az áll a háttérben, hogy Észak-Korea nagyon súlyos gazdasági, egészségügyi és élelmezési válságba került, melyből kiutat egyedül a szankciók feloldásától remélnek.
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-egy-sulyos-problema-lehet-a-hatterben-437442
 • Python
  .....Aztán néhány hete Észak-Korea látszólag teljesen váratlanul meggondolta magát és felhevítette az ellenséges retorikát, ....
  Véletlenül sem az a baj, hogy a 2 korea elkezdett közeledni, Dél be akart fektetni, közös projekteket indítani, felújítani a turizmust, beszállni az északi bankszektorba és aláírni a békét, az oroszokkal közös cső+vasút projektbe kezdeni északon át, majd jött Trump mindent lesöpört az asztalról, kikiáltotta magát békekövetnek és még durvább szankciókat hozott, holott észak tett engedményeket. (fogjok, halottak visszaadása, tesztpálya felrobbantása...)
 • Az elmúlt hónapokban minden hír a Covid-19-ről szólt, de a világ történései nem álltak meg. A Nemzetbiztonsági Intézet folyamatosan figyelemmel kíséri a válságövezeteket, ennek kapcsán a Spirit Show vendége volt Dr. Resperger István, a Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, akit Észak-Koreáról és külpolitikájáról kérdeztünk.
 • honved
  Minden hadseregben van díszmenet, nálunk is. Azonban ez a koreai elmebajos egy koreográfia volt a videón. Keményen "edzhettek, hogy az előadáson így megcsinálják". Őrült egy népség, az biztos.
  szerintem min 3-4 hetig csak ezt gyakoroltak.

  volt ott labfajas meg nyafogas, meg szidas meg minden amikor a tisztek nem latjak...
 • Youtubon több film van a kinaiak felkészûléséről a nagy parádéra. Érdemes megnézni. Elképesztő pontossàggal lesz a lépés minden fázisa, a fegyvertartás mozzanatai begyakorolva. Hihetetlen a pontosság. Több pár csizmát, cipőt koptatnak el a felkeszûlés folyamán. Csak a zàszlófelvonàst több héten át próbálják.
 • https://m.origo.hu/nagyvilag/202006...tott-orhelyre-a-demilitarizalt-ovezetben.html
  "Észak-Korea katonákat vezényelt csütörtökön néhány, korábban kiürített őrhelyre a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben - jelentette dél-koreai katonai forrásokra hivatkozva a Yonhap hírügynökség. A szöuli újságok szerint mintegy száz észak-koreai katona jelent meg a korábban a két Korea által közösen használt keszongi ipari parkban is."
  Véleményem szerint, az ÉK-t súlytó belső gazdasági (vírus járvány miatti) és egészségügyi válság idején a dagi eltűnt/ágynak esett. Súlyos, váratlan csapás. Láthatólag a vezetés továbbra is a Kim család kezében akarja látni a stafétát (különben már puccs történt volna). Lásd előkerült az eddig háttérben lévő hugocska. Azonban ez a látványos erőfitogtatás legalább annyira szól a külső ellenségnek, mint az ÉK-i népnek és hadseregnek illetve Kínának és Oroszországnak. Szerintem háborút nem akarnak ők sem csak erőt/egységet/rendet mutatnak. Bár a hirtelen jött járvány. A fiatal vezető súlyos betegsége (esetleges utódlás gondolom nem volt még terv szintjén sem) megroppantotta a rezsimet, de térdre nem kényszerítette. Ne gondolja senki, hogy most majd könnyen leszámolnak velük. A legjobb védekezés pedig a támadás mégha csak jelképesen is. Időt kell nyerni, hogy a járvány elüljön és a régi/új vezető (valamelyik Kim) a hatalmát megszilárdítsa. Utána lehet újra enyhülni....A gazdaságuk állapota erre viszont nem ad túl sok időt.
 • aquarell
  Youtubon több film van a kinaiak felkészûléséről a nagy parádéra. Érdemes megnézni. Elképesztő pontossàggal lesz a lépés minden fázisa, a fegyvertartás mozzanatai begyakorolva. Hihetetlen a pontosság. Több pár csizmát, cipőt koptatnak el a felkeszûlés folyamán. Csak a zàszlófelvonàst több héten át próbálják.
  nekem a legjobb volt amikor a kest kellett a puskara tenni, utana meg felemelni meg stb, fele katona nem csinalta rendesen, az elejen csak ugy repultek a kesek (nyilvan tapasztalatbol tompa keseket kaptunk) csoda hogy nem serult meg senki.
 • Nagy mennyiségű röplap bevetésével készül Észak-Korea válaszolni Dél-Korea korábbi akciójára, amelyben a szomszédos ország vezetőit és népét bírálták - derült ki a phenjani állami média szombati jelentéséből.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/214012/
 • A demokraták kilóra adják el Koreát. Semmivel sem jobbak mint a Laosziak vagy a Fülöp szigetek.


  Titkos kínai projektek, betelepülő kínaiak, választások után alkotmánymódosítást terveznek, ami lehetővé teszi a földek kisajátítását.
  Lehet mégis csak lesz abban valami, hogy a két korea kommunistaként fog egyesülni. :(

  OFF legjobb beszólás: "Japan has "Sailor Moon", who is cute. Korea has "Traitor Moon", who is disgusting."
 • https://magyarnemzet.hu/kulfold/meg...-megsem-foglalja-el-deli-szomszedjat-8286384/
  "Meggondolták: Észak-Korea mégsem foglalja el déli szomszédját
  Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását – jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
  Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását..."
 • krokomach
  https://magyarnemzet.hu/kulfold/meg...-megsem-foglalja-el-deli-szomszedjat-8286384/
  "Meggondolták: Észak-Korea mégsem foglalja el déli szomszédját
  Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását – jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
  Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását..."


  Micsoda meglepetés..... :D
 • krokomach
  https://magyarnemzet.hu/kulfold/meg...-megsem-foglalja-el-deli-szomszedjat-8286384/
  "Meggondolták: Észak-Korea mégsem foglalja el déli szomszédját
  Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását – jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
  Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását..."
  Ezt meg is irtam par napal ezelott...

  Mindenkinek akinek van egy kis esze, bejott mar jol reg hogy ezek csak cirkuszt meg figyelmet akarnak, haboruzni meg nem nagyon...

  Olyanok mint a kisovodas akire a felnotek egy bulin nem figyelnek, ozt obegat minden erobol hogy nezzen mar ra is valaki...

Ugrás a fórum topichoz