|

Gray Eagle UAV-k települnek a Fülöp-szigetekre

Az Amerikai Egyesült Államok Fülöp-szigeteki nagykövetsége közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy Washington MQ-1C Gray Eagle pilóta nélküli felderítő repülőgépeket telepít az országba. Az intézkedéssel a helyi haderő terrorellenes műveleteit szeretnék az eddiginél még komolyabban támogatni. Az USA már eddig is jelentős összegekkel támogattak a Fülöp-szigeteket, valamint Raven UAV-k és két, felderítő feladatokra optimalizált Cessna C208B képében modern technikát is nyújtottak az országnak. A Gray Eagle képében most szintet lépnek, ugyanis a típus az egyik legmodernebb UAV a világon. Arról, hogy mikor és mennyi UAV települ át a Fülöp-szigetekre, nem adtak tájékoztatást.

MQ-1C Gray Eagle |Fotó: US Army ,

Fórum hozzászólások

 • http://index.hu/kulfold/2013/02/14/dr/

   

  "A többi katona lenézi őket, napi 12 órát dolgoznak egy ablaktalan, belülről nem nyitható konténerben és monitorokon kell újranézniük, hogyan gyilkoltak meg embereket."
 • <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/pilota-nelkuli-legi-jarmuvek-uav-ucav/general-atomics-rq-1-predator/" rel="nofollow">desertfox</a>

  Valószínűleg azért, mert mire kifejlesztenék elavulna. A Reaper pár év alatt rendszerbe állhat szerintem. Hosszú távon viszont valami EU fejlesztés lesz mert nem véletlenül készül(t) el a nEUROn, Barracuda, Taranis.
 • <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Nő az igény a Predatorra és a Reaperre
  @Mackensen
  A Reaper meg a Predit a földről irányítja általában két ember és ugye a drónokba van GPS, na most azt nem tudom, hogy a földről ki adott parancsok műholdon jutnak-e el vagy mondjuk, pl. középhullámú rádión (bár azt utóbbit nem hiszem) ha viszont műhold akkor a németeknek vannak komm. műholdjaik no meg ott vannak a NATO műholdjai amit Magyarország is használ katonai kommunikációra.
 • <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Drónokat vásárolna a német kormány
  Már az Eurohawk törlése után is publikus/aktuális volt a hír, miszerint a jelenlegi drónjaik hamarosan cserére szorulnak. Két olyan országgal is tárgyalnak, amelyek tudnak ebben segíteni, ha már európai típus nincs. Pedig ezt az utat itt is végig kell majd járni.
 • a legkisebb testvér:

  http://www.bloomberg.com/video/introducing-the-world-s-smallest-drone-X8aX7KG3Q3CZX3azn0SAVQ.html?cmpid=otbrn.video
 • 70,000 dollar / db ???!!! Kicsit nagyobb, kicsit komolyabb meg nagyobb hatótávú csendes drónkák még vannak a piacon ezalatt az ár alatt.
 • Az árra igaz, hogy csak pletyka / kiszivárgott infóként utal, de a BMW-s összehasonlítás eléggé meggyőzött, hogy hetvenezer dollárra gondolt. Persze ettől még lehet rossz az infója.
 • Kis adalék a drónfelhasználáshoz.... Napi sajtóhír volt, hogy miután Allah-hoz küldött az USAF Pakisztánban egy adag dzsihahadistát, a pakisztáni kormány éles hangú közleményben elítélte ezt, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy ezt azonnal fejezze be.
  Aztán haál a modernmédiának az összes hippi ugyanezt szajkózta világszerte...

  Csak az iszlamabadi kormány EZT például elfelejtette megemlíteni:
  http://www.washingtonpost.com/world/national-security/top-pakistani-leaders-secretly-backed-cia-drone-campaign-secret-documents-show/2013/10/23/15e6b0d8-3beb-11e3-b6a9-da62c264f40e_story_3.html
 • "A korábban Predator C, ma Avenger (Bosszúálló) néven emlegetett gép első prototípusa még 2009-ben repült. Már bevethető állapotban van; a gépet gyártó General Atomics szerint a múlt hónapban végeztek is vele néhány tesztrepülést."

  http://index.hu/tech/2014/02/23/3000_kilometerrol_is_tamadhat_a_bosszuallo/
 • Ez is egy olyan terület amelyben, az elérhető technológiai színvonal okán, akár mi is labdába rúghatnánk. Ha jól tudom van is pár darab, igaz nagyon kisméretű, hazai gyártású.
 • Hát igen! míg a jenki kivonja az első csapásmérő drónját addig az oroszoknál még csak tesztelgetik ennek megfelelőjét .

  És már a 90 évek közepétől repülnek
 • Na és? Elkéstek az oroszok vele?
  Szíria kapóra jött a repülőgép pilótáik jártasságának fenntartásában, a tapasztalatok gyűjtésében.
  Az átlag nyugat-európai számára értelmezhetetlen egy Predator kategóriájú orosz gép szíriai bevetése, de Európa körberepülése a Tu-160-al már igencsak az...

Ugrás a fórum topichoz