|

Dél-koreai, Taurusos csapásmérés az észak-koreai vörös csillagra

Mármint az Észak-Koreai zászlón is látható vörös csillaggal jelölt, dél-koreai területen lévő célpontra. A videón látható, hogy a Dél-Koreai Légierő egyik F-15K Slam Eagle vadászbombázójáról indított Taurus KEPD 350 robotrepülőgép brutális pontossággal érkezett, majd tűnt el a hevenyészett felépítmény alatt – ahol éles helyzetben értelemszerűen egy észak-koreai bunker lenne.

A német-svéd közös fejlesztésű, Németországban 2005-től hadrendben álló, bunkerek kiiktatására is alkalmas Taurus  robotrepülőgépből a német és spanyol haderőn felül Dél-Korea vásárolt be.

Szöul azt követően döntött a Németországi gyártású megoldás mellett, miután Washington elzárkózott az AGM-158 JASSM eladásától. Dél-Korea első körben 170 db Taurus beszerzéséről állapodott meg, ám az észak-koreai fejlemények miatt 2016 októberében bejelentették, hogy további 90 példányt vásárolnak. Ez egyébként nagyjából egybeesett az első adag KEPD 350K átvételével. A Dél-Koreai Légierő 2016 decembere óta áll készen a robotrepülőgép harci körülmények közti bevetésére.