|

Hamarosan újabb megrendelés érkezhet a Szu-35-re

A TASS hírügynökség értesülései szerint a következő hónapokban végre sor kerülhet annak a szerződésnek az aláírására, aminek keretében Indonézia tíz darab Szuhoj Szu-35 vadászbombázót vásárolna Oroszországtól. Jakarta még 2015-ben hirdette ki, hogy Northrop F-5E/G vadászgépeit a 4+ generációs orosz típussal váltja majd le, ám az azóta eltelt közel 1,5 év alatt nem sikerült megegyezniük a részletekről. A legfrissebb hírek szerint azonban hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

Szuhoj Szu-35 Flanker-E | Forrás: RIAN ,

Az információ, amelyet még február 17-én hozz nyilvánosságra a TASS, a fejlett technológiai szintet képező eszközök fejlesztéséért és forgalmazásáért felelős orosz állami szervezet, a Rostec nemzetközi kooperációért felelős igazgatójától, Viktor Kladovtól származik, aki az Aero India 2017 kiállításon beszélt az ügyről. Kladov elmondta: a tárgyalások igen előrehaladott állapotban tartanak, és a következő két-három hónapon belül lezárulnak. Emellett úgy tűnik, Indonézia valóban tíz Szu-35-ösre tart igényt, korábban ugyanis felmerült, hogy csak kilenc darabot vásárolnának.

Az Indonéz Légierő Szuhoj vonalon jelenleg 16 géppel rendelkezik: 2 Szu-27SzK, 3 Su-27SzKM, 2 Szu-30MK és 9 Szu-30MK2. Mindezt 12 db F-16A/B Block 15 és 24 db F-16C/D Block 25 gép egészíti ki. Az ország a Szu-35-ösök beszerzése mellett 5. generációs vadászbombázót is szeretne, aminek a fejlesztésébe is be kívánnak szállni, de nemrég a svéd Saab-tól is kaptak ajánlatot egyszázadnyi JAS-39-esre.