|

Brazília kihátrált a Pancír beszerzésből

Helyi hírek alapján nem lesz semmi a brazil Pancír-Sz1 beszerzésből, nem vezettek eredményre a Moszkvával már évek óta tartó tárgyalások. A Jane’s nem hivatalos brazil értesülései alapján ezen döntés mögött beszerzési költségek, kormányzati változások és technikai problémák együttese húzódik meg.

Pancír-Sz1 Vitaly Kuzmin,

Brazília mintegy 4 éve, 2013 februárjában jelentette be, hogy légvédelme modernizálása érdekében Pancír-Sz1 csapatlégvédelmi rendszert  kíván beszerezni – első körben 3 ütegnyit, mindegyik haderőnemnek egyet-egyet.

Ezen végkifejlet szöges ellentétben van a 2015 januárjában kommunikált helyzettel, melyben a brazilok a Pancírral kapcsolatos tárgyalások igen előrehaladott állapotát és küszöbön lévő szerződéskötésről nyilatkoztak. Bár megjegyzendő, hogy az 1 milliárd Dollárosra taksált beszerzés ügyét már 2015-ben elhalasztották a 2016-os évre.

Fórum hozzászólások

 • fip7
  Engem annyira nem lep meg a dolog, hiszen elvileg tervezési szempont volt az is, hogy akár a HARM lokátor romboló rakétát is le tudja lőni.
  A Grad rakétájának negyed akkora a keresztmetszete, mint a HARM-nak és hasonló sebességgel jön. Van olyan nehéz célpont, mint egy Hellfire. Ráadásul a rövid Grad sorozat miatt ezek párhuzamos rávezetések voltak, pár másodperces időkülönbséggel. Az más kérdés, hogy a Pancir rakétáinak felrobbanása, amit a szemtanúk láttak, még nem feltétlenül jelent megsemmisítést. De az azért nem gyenge teljesítmény, hogy közelségi gyújtó távon belülre vezettek 3 légvédelmi rakétát Grad rakétákhoz. Még a vaskipának és a Patriot PAC-3-nak is becsületére válna.
 • Laiki

  Ilyen kicsi lenne a Grad rakétája? Azt hittem méretben hasonló lehet, mint a HARM. De valószínűleg neked van igazad.
 • laiki
  Patriot PAC-3-nak is becsületére válna.

  A vaskipa leszedné a pac-3 az már inkább sz-300 kategória nálam.
 • molnibalage
  Ennek a kijelentésnek ebben a formában semmi értelme.

  Az iron dom apró célok ellen van a pac-3 már megint más kategória.
  Vagy ha a kettő Szerinted ugyan az akkor miért nem vett pac-3-at Izrael?
 • Roni
  Az iron dom apró célok ellen van a pac-3 már megint más kategória.
  Vagy ha a kettő Szerinted ugyan az akkor miért nem vett pac-3-at Izrael?
  A PAC-3 a Patriot egyik változatánek egyik rakétája ABM célra. Az, hogy Sz-300 meg önmagában semmit nem jelent. Melyik Sz-300? PT? Psz? PM? PMU-1? PMU-2? PMU-3 = Sz-400?
 • PMU-2 -re gondoltam
  Ha észre vetted volna laiki írta hogy "pac-3 "amire én azt írtam hogy annak nincs értelme mert egy grad-ot nem igen találna el olyan kicsi a grad rakéta.

  Az irone dom meg pont ilyen célok ellen jött létre.
 • Ez nem csak a havas részeken király ám, hanem bárhol máshol is! Gyakorlatilag bármin átmegy, jó a hatótávolsága és e mellet tágas is. (más lánctalpashoz képest)
 • gioo
  A sarkokra tervezett verzió:
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  Ezek a képek már a május 9. parádé felkészulését mutatják amelyek április 5-én kezdodtek Alabinoban, Moszkva mellett.
  Újdonságok ezek az arktiszi jármuvek:Vítyaz , arktiszi Pancir, Tor és T-72B3M lesznek.
 • varga dima
  Emirátusoknak lett csinálva, már a Jemenben van....
  .[​IMG] [​IMG]
  Eddig az amerikaiak szétszedték akkor az egészet. Gondolom brutálisan le van butítva emiatt, de így is elegendő arra amire az araboknak kell, a kritikán aluli használatra.
 • joker
  Eddig az amerikaiak szétszedték akkor az egészet. Gondolom brutálisan le van butítva emiatt, de így is elegendő arra amire az araboknak kell, a kritikán aluli használatra.
  Laiki ezt elég jól leírta:
  2007-re részben az emírségek pénzéből meglett a végleges változat a Pancir-Sz1. Nem meglepő módon az egyes alrendszerek jelülése egy -1 taggal egészült ki. Ez a -1 bizony fontos. A felderítő-célkövető lokátor 1RSz1-1 és 1RSz1-1E, a célkövető-tűzvezető lokátor 1RSz2-1 és 1RSz2-1E, az optikai egység 10ESz1, vagy / 10ESz1-E jelölést kapott. A lényeg hogy az 1RSz2-1 / 1RSz2-1E, azaz mind a hazai, mind az export változat PESA rendszerű és ezt ki is használja. Plusz kapott egy kis segédradart. Ez az, ami lehetővé tette a több lokátoros célcsatornát.
  "Число одновременно обстреливаемых целей:
  - 2 шт (базовая модификация, 1990-е годы)
  - 4 шт (модель 2007 г.)"
  Te abban tévedsz, hogy az export változat butítottsága például abban áll hogy maradt az 1+1 célcsatorna. Ez nem igaz. Az Emírségek nem azért fizetett annyi pénzt és szállt be a 2005-ös változat fejlesztésébe előleggel, hogy a fejlesztés előtti képességeket kapja. Az Emírségekbe szállított változat már a PESA tűzvezető radaros, 4 célcsatornás modell volt. Sőt az emírségek az eredeti, szerződés szerinti 734 millió USD-n túl további 66 milliót ráfizetett, hogy a menet közbeni fejlesztéseket is megkapja. Függetlenül attól, hogy mikor kötötték a szerződést, a széria gyártás csak 2008-tól kezdődött meg akkor pedig már a PESA tűzvezető radaros Sz1-et gyártották hazai és export célra egyaránt. Ebbe a változatba már a francia Matis LR infra kamera került 640x512 mátrixxal, jobb stabilizálással.

  Azóta is reszelgetik de UAE Panstir kb a létező legmodernebb és uaz amit az Orosz hadsereg is használ. Cserébe Oroszoknak "ingyen" volt UAE fizetett mindent.
  2018 utánra igérik az AESAs Pantsirt na az komoly ugrás lesz.

  off de hasonlót dobtak fel az UAE - Orosz lopakodógép találgatásoknál. UAE fizeti kompletten a fejlesztést, minden jog az övé. Oroszoknak meg belpiacra "ingyen" megvan a "low" 5gen lopakodójuk.

Ugrás a fórum topichoz