|

Hercules-nagyjavítás önerőből

Az argentin állami repülőgépgyár, a FAdeA (Fábrica Argentina de Aviones SA) befejezte az első C-130 Hercules nagyjavítását és modernizációját.

A #TC-61 oldalszámú Hercules 10 hónappal ezelőtt érkezett a FAdeA córdobai üzemébe, ahol 150 mérnök és technikus dolgozott az újjászületésen. A munka során lecserélték a kommunikációs és navigációs rendszereket, módosítottak a kábelezésen valamint kicserélték a légkondicionáló rendszert és a segédhajtóművet is. A felújításnak köszönhetően a gépek további 20 évig repülhetnek.

Forrás: FAdeA ,

Az Argentin Légierő 5 gép nagyjavítását rendelte meg, az első példány még tavaly áprilisban az L3 műhelyében készült az Egyesült Államokban, ahol az integrációs munkákat is végrehajtották. A második példány elkészülésénél csak asszisztáltak, valamint a dél-amerikai munkaerő oktatásában vettek részt. A munkát egyébként eredetileg 18 hónapra tervezték, de jelentősen rövidebb idő alatt a végére értek. A maradék három példány nagyjavítását és átalakítását 2019-ig kell elvégeznie az argentin cégnek.