|

Ki ér előbb haza?

A fotó a tavalyi év utolsó napjaiban készült a USS Dwight D. Eisenhower fedélzetén. Egész pontosan december 29-én kapták lencsevégre ezt a jelenetet, mely a szóban forgó repülőgép-hordozóra települt légiszázadok kirajzásának egy pillanatát örökítette meg egy indulásra váró EA-18G Growler géppáron keresztül.

Mint talán ismert lehet a repülőgép-hordozó honi kikötőjének közelébe érve útnak engedi madárkáit, azok így előbb megérkeznek a kikötő közelében lévő légitámaszpontjukra, mint maga a hajó. Így volt ez most is, hiszen a CVN 69 december 30-án futott be a virginiai Norfolk hadikikötőjébe. Még épp időben, hogy a hajó legénységének legalább egy része hazaérhessen szilveszterre.

Azt nem tudjuk, hogy eleve így jött-e ki a lépés, vagy csak porszem került a gépezetebe és amiatt csúszott le a 7 hónappal ezelőtt kihajózott hordozó legénysége a karácsonyi ünnepekre hazaérkezéstől – szemben a 6 hónapnyi távollét után december 24-én Norfolkba befutott, USS Wasp (LHD 1) helikopter-hordozó vezette kötelékkel szemben. Az mindenesetre biztos, hogy a fenti fotó készültekor már mindenkinek elege lehetett egy időre hajóból… :)