|

Nagy sebességű forduló

A USS Samuel B. Roberts nagy sebességű manőver közben.

Az Oliver Hazard Perry-osztályú fregatt a USS Samuel B. Roberts nagy sebességű manőver közben. A folyamatos kivonás alatt álló fregattokat az LCS hajókkal kívánták pótolni. Kvázi hivatalos, hogy nem volt teljesen jó ötlet…| Fotó: U.S. Navy U.S. Navy,

Bizonyos hajóméret felett kevésbé megszokott látvány a nagy sebességű, intenzív manőverezés, de ezt a feladatot is tudni, gyakorolni kell.

A fotón az igen sikeres múltra visszatekintő, az exportpiacon is jól teljesített Oliver Hazard Perry osztályú fregattok egyike, a USS Samuel B. Roberts (FFG 58) látható egy nagy sebességű forduló közepette. Ezen hajó egyike volt azon OHP fregattoknak, melyeket a jelenleg fregatt nélkül maradt U.S. Navy nyugdíjazott – az FFG 58 az amerikai fregattok utolsó évében, 2015 májusának végén lett hivatalosan is nyugdíjazva.

Az amerikai szolgálatból kivont Oliver Hazard Perry osztályú fregattok egy része új tulajdonoshoz kerül – az 1988-ban a Perzsa-öbölben iráni aknára futott és nagyon komoly sérülései miatt majdnem elsüllyedt USS Samuel B. Roberts-re azonban a szétvágás vár.