|

Olasz siker a közel-keleten

Komoly megrendelés érkezett az Egyesült Arab Emírségekből az olasz Piaggio P.1HH Hammerhead típusú pilóta nélküli felderítőgépre.

Az arab állam bejelentette, hogy egy 316 millió eurós szerződés értelmében 8 darab P.1HH Hammerhead típusú pilóta nélküli felderítőgépet vásárol az olasz Piaggio Aero vállalattól. A csomag tartalmazza a földi irányító-állomásokat a logisztikai támogatást, valamint a személyzet átképzését.

A P.1HH demonstrátora 2013-ban repült először | Forrás: Piaggio Aero

A P.1HH demonstrátora 2013-ban repült először | Forrás: Piaggio Aero ,

A Piaggio Aero és a Selex Electronic Systems által közösen kifejlesztett P.1HH a közel-keleti Abu Dhabiban rendezett IDEX 2013 kiállításon mutatkozott be elsőként a nagyközönségnek. A P.180 Avanti II üzleti gépből kialakított pilóta nélküli típus a MALE (medium-altitude long-endurance – közepes repülési magasságú, hosszú járőrözési idejű) kategóriába sorolható, a gyártó által közölt adatok szerint 16 órán át maradhat majd a levegőben egy feltöltéssel, 13 700 méteres optimális repülési magasságon, 1810 kg-nyi hasznos terheléssel.

Az arab megrendelés előtt eddig a Thaiföld és Olaszország vásárolt a típusból, előbbi 1 darabot, míg utóbbi 6 példányt rendszeresít.


Ha érdekel, hogy az eredeti Avanti II üzleti repülőgéphez képest milyen átalakuláson esett át a konstrukció, katt ide!