|

Készülnek a lengyel kiképzőgépek

Már a végszerelés állapotában vannak a Lengyel Légierő új beszerzésű kiképzőgépei. Az első példányokat már idén átvehetik.

2013 decemberében jelentették be, hogy az M-346 Master típusú sugárhajtású kiképzőgép nyerte a TS-11 flotta cseréjére kiírt tendert: az Alenia 384 millió dollár ellenében 8 darab M-346-ost és egy szimulátort szállíthat le Lengyelország számára. A 2014 februárjában aláírt szerződésben szerepel a teljes logisztikai támogatás, valamint a pilóták és műszakiak átképzése, emellett négygépes opciót is tartalmaz.

Forrás: Finmeccanica

Forrás: Finmeccanica ,

A tegnapi nap folyamán az Alenia anyavállalata, a Finmeccanica cégcsoport ünnepélyes keretek között jelentette be, hogy megkezdték az első két példány végszerelését a vállalat olaszországi Varese-ben található üzemében. Az ünnepélyen, melyen a Lengyel Légierő vezető személyiségei is részt vettek, bejelentésre került, hogy a nevezett példányokat már idén novemberben átadják Lengyelország számára.

Az eseményen hangsúlyozták: Lengyelország nem csak kiképzőgépeket, hanem komplett csomagot vásárolt. Az olasz cég szállítja a teljesen felszerelt oktatótermeket, valamint tananyagokat is. A megrendelt csomagban szereplő szimulátor képes adatátviteli rendszeren a valóságban repülő gépekkel együtt feladatot végrehajtani.