|

Mégis modernizálják a maláj MiGeket

Tovább folytatódik a Maláj Királyi Légierő kötelékében repülő MiG-29N Fulcrum típusú vadászbombázók szappanoperához hasonló története, ugyanis most úgy tűnik, hogy a kivonás helyett modernizáció vár rájuk a közeljövőben.

A malájok 2009 óta szinte évente döntenek „véglegesen” a MiG-29-esek kivonásáról a rémálomszerű alkatrészellátás és a pocsék bevethetőségi ráta miatt, s bár a repülőgépgyártó vállalatok sorra ostromolták/ostromolják ajánlataikkal az illetékeseket, a duplasvancú típus mindeddig megmenekült a kivonástól és úgy tűnik, ezúttal is túléli a halálos ítéletet.

Még sokáig maradnak Malajziában a MiG-29-esek?

Még sokáig maradnak Malajziában a MiG-29-esek? ,

Roslan Saad tábornok, az idén 57. évfordulóját ünneplő légierő parancsnoka a születésnapi repülőnapon bejelentette, hogy az év végére tervezett kivonás helyett a MiG-29N modernizációja mellett döntöttek.

„Bár eredetileg úgy terveztük, hogy kivonjuk a típust és egy másik, többfeladatú vadászbombázó kerül beszerzésre, úgy döntöttünk, hogy modernizáltatjuk a gépeket, ezzel más országok harcigépeinek szintjére hozván őket.”

Sajnos egy ideig ezzel a nem túl egzakt megfogalmazással kell beérnünk, mivel nem árulták el más fórumon sem, hogy milyen mélységű modernizációs program kerül végrehajtásra és melyik cég végezheti el a munkálatokat. De reméljük, hogy a legendás vasmadár sokáig szolgálatban marad még a repülést kedvelők nagy örömére.