|

A lengyelektől kölcsönöznének hajtóműveket MiG-29-eseikhez a bolgárok?

Mint arról mi is beszámoltunk Bulgária nem kívánja Oroszország segítségét igénybe venni MiG-29 típusú vadászgépeinek modernizálásához, illetve repképes állapotban tartásához, hanem NATO szövetségesük, a szintén MiG-29 üzemeltető, a bolgár nyilatkozat alapján erre nagyon jó ajánlatot tett Lengyelország segítségért folyamodnának.

Bolgár MiG-29 - ott az F-16 küldi nyugdíjba

Bolgár MiG-29 – várhatóan az F-16 küldi nyugdíjba ,

Ezen tavaly év végi és idén év elejei hírek mellé érkezett a közelmúltban egy új, Varsó által egyébként cáfolt információ: Nikolaj Nencsev bolgár védelmi miniszter állítólag arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy körvonalazódott egy olyan ötlet, mely szerint Bulgária 4 db RD-33-as hajtóművet kölcsönözne Lengyelországtól.

Az ügyben sem a bolgár gépeket esetleg majd kezelésbe vevő WZL 2 (Wojskowe Zaklady Lotnicze 2) repülőgép-javító üzem, sem pedig a lengyel védelmi minisztérium nem kívánt megerősítő nyilatkozatot tenni. Sőt, a minisztérium részéről igazából cáfolásra került a dolog, hiszen szóvivőn keresztül azt kommunikálták, hogy bolgár védelmi miniszter lengyelországi útja alatt ezen kérdés nem került szóba. A minisztériumi szóvivő kitért arra is, hogy ha Bulgária Lengyelországon keresztül akarna hajtóműhöz jutni MiG-29-esihez, akkor azok nem a lengyel készletekből kerülnének szállításra.