|

Új önvédelmi technológiát fejleszt a Lockheed

A hadviselés elengedhetetlen kelléke az önvédelem, nincs ez máshogy a harci repülőgépek esetében sem. Az infracsapdák és dipólkötegek világában a Lockheed azonban új szintre emelné a technológiát.

Az USAF Kísérleti Laboratóriumának (AFLR) felhívására a Lockheed Martin egy olyan kisméretű intelligens töltetet fejleszt, mely betárazható a jelenlegi önvédelmi rendszerekbe, viszont azoktól eltérően nem csak kivetik és lehullik, hanem kisméretű rakétahajtóművével manőverezni is tud és közvetlen találattal semmisíti meg a fenyegetést (pl. légiharc-rakétát). A fantáziadús MSDM (miniatürizált önvédelmi töltet) elnevezéssel illetett eszköz orrába a PAC-3 rakéta számára fejlesztett, milliméteres hullámhosszúságú, aktív fázisvezérlésű radar miniatürizált változata kerül.

A modern légiharc-rakéták becsapásához folyamatos infracsapda-szórásra van szükség

A modern légiharc-rakéták becsapásához folyamatos infracsapda-szórásra van szükség ,

Az eszközt egyébként már 4 éve saját szakállára, saját költségvetésből fejleszti a Lockheed Martin, de most találkoztak az elképzeléseik az USAF igényeivel (vagy sikerült őket rávenni az ötlet használhatóságára).

Amennyiben megvalósul MSDM, jelentős változást hozhat az önvédelem terén. Míg jelenleg egy-egy bejövő rakéta ellen sok infracsapda/dipólköteg kerül kiszórásra, az MSDM segítségével ez a szám néhány darabra csökkenthető, így jelentősen megnövekedik a gépek önvédelmi hatékonysága.

Betárazott infracsapdák és dipólkötegek

Betárazott infracsapdák és dipólkötegek ,