|

Továbbra is kitart a Gripen mellett az ETPS

A védelmi és biztonsági profilú Saab, valamint QinetiQ által üzemeltetett brit Birodalmi Berepülőpilóta Iskola (ETPS) több évre szóló megállapodást írt alá, ezzel megerősítve egyedülálló képzési együttműködésüket. A Saab a következő 4 év során – 2015 és 2018 között – Gripen D típusú vadászgépével támogatja az ETPS-t.

A Saab több évre szóló megállapodást írt alá az ETPS-sel, amelynek keretében a vállalat egy Gripen D típusú gépet biztosít az ETPS merevszárnyú, EASA (European Aviation Safety Agency) által jóváhagyott tesztpilóta és tesztmérnök kurzusai számára. Az eredeti megállapodás 1999 óra van érvényben és az új keretszerződés szerint a Saab 2015 és 2018 között is támogatni fogja az ETPS-t. A jelenlegi Gripen részvétel a meglévő megállapodás alapján már biztosított.

Forrás: Saab AB

Forrás: Saab AB ,

Az idei évben az ETPS áttért a Gripen B-ről a D-re, amely egy rendkívül fejlett és gyors sugárhajtású platformot és egyedülálló tesztelési képességet biztosít. A jelenlegi megállapodás megerősíti az együttműködést és hangsúlyozza, hogy az ETPS hosszútávon elkötelezi magát a Gripen platformja mellett.

„1999 óta a Gripen több mint 70 tesztpilóta képzésében működött közre és több mint 800 repült órát biztosított az ETPS számára. A Saab rekord értékű, 100 százalékos rendelkezésre állása igazolja a gép tökéletes megbízhatóságát. A vállalat és a kiképző intézmény kapcsolata egészen egyedülálló. A mostani megállapodás biztosítja a jövőbeni közös munkát és mindkét fél egymás iránti elkötelezettségét. Véleményem szerint ez az együttműködés fontos kapocs a két vállalat, valamint a két ország között egyaránt” – mondta Håkan Buskhe, a Saab elnök vezérigazgatója.

Forrás: Saab AB

Forrás: Saab AB ,

„ Az ETPS által biztosított professzionális képzés fontos része a Nagy-Britannia Védelmi Minisztériumával fennálló hosszú távú együttműködésnek. Az ETPS globális ügyfélköre számára kínál világszínvonalú pilótaképzést. A képzés jó alapot biztosít a légi környezet tesztelésének és értékelésének egyre növekvő komplexitásához”, mondta Leo Quinn, a QinetiQ Csoport vezérigazgatója.

Saab Sajtóközlemény