|

Kigyulladt egy F-35-ös

Az új fejlesztésű típusokról folyamatosan jönnek a hírek, a nemzetközi média minden kisebb és nagyobb eseményt felkap, ezúttal sajnos újra egy súlyosabb eseményről kell beszámolnunk.

A tegnapi nap folyamán egy gyakorlórepülésre induló F-35 Lightning II vadászbombázó felszállás közben kigyulladt az Eglin támaszponton. A pilóta a felszállás megszakítása mellett döntött és sikeresen megállította a gépet a pálya vége előtt. A kiérkező tűzoltók eloltották a tüzet, de addigra a gép szerkezete jelentősen megrongálódott.

Az USAF és a gyártó szakemberei alapos átvizsgálásnak vetik alá a 33. Ezred kötelékébe tartozó F-35A-t, de az előzetes hírek szerint a törzs hátsó részéről kiinduló tűz következtében annyira megrongálódott, hogy le kell selejtezni.

A Lockheed Martin eddig 104 darab F-35 Lightning II-t adott át a három haderőnem számára. A flotta május végéig összesen több mint 17 000 repült órát teljesített, mindezt gépveszteség nélkül, ez kiemelkedően magas repülésbiztonsági mutató a katonai repülésben.

Fotó: Lockheed Martin

Fotó: Lockheed Martin ,