|

Versenyautó vs. vadászgép

A KEFO Motorsport új promóciós anyagának központi elemét készíthette el az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, egy JAS-39C Gripen társaságában. A főiskolai csapat járműve és a vadászgép több fotón és videó felvételen együtt lett megörökítve.

Nem ez az első alkalom, hogy egy versenyautót vadászgép társaságában láthatunk. Több videó is készült már, ahol versenyautó vadászgéppel méri össze teljesítményét. 2014. április elején a KEFO Motorsport is hasonló akcióba kezdett, ám a cél nem a versengés, hanem jóval inkább az erődemonstrálás volt.

Fotó: Major Zoltán

Fotó: Major Zoltán ,

A GAMF csapatának célja, versenyautójuk képességeinek bemutatása volt. Így jött az ötlet, hogy egy vadászgép bevonásával készüljön a promóciós anyag, amely tökéletesen szimbolizálja autójuk teljesítményét. A kecskeméti repülőbázis örömmel állt rendelkezésre és biztosította a felvételek elkészítéséhez egyik negyedik generációs vadászgépét, két pilóta társaságában.

A 0-ról 100 km/h-ra 3,2 másodperc alatt gyorsuló, teljes egészében saját építésű autó meglehetősen komoly ellenfélre talált, ám a képek önmagukért beszélnek. A kissé borongós idő tökéletes „hangulatot” biztosított a gépek számára. Eleinte a hangárban, majd a lefedés előtt lévő területen is készültek képek. A fotós szinte minden szögből készített fényképeket. A csapat ifjú tagjai természetesen nem tudták megállni, hogy ne örökítsék meg magukat a XXI. század, egyik legfejlettebb vadászgépének társaságában.

Szöveg: Keller Péter
Forrás és további képek: MH 59. Sz.D. Repülőbázis