|

1500 métert zuhant egy ejtőernyős, bokaficammal megúszta

Másfél kilométert zuhant a perui légierő egy ejtőernyőse, mert nem nyílt ki az ernyője, de mindössze bokarándulást szenvedett – adta hírül május 7-én, szerdán a BBC brit sajtóorgánum.

A 31 éves katona Peru déli részén hadgyakorlat keretében ugrott ki a repülőből. Túl azon, hogy nem nyílt ki ernyője, annak hevedere még a nyaka köré is csavarodott olyan szorosan, hogy a férfi elveszítette az eszméletét. Első szerencséje az volt, hogy nem fojtotta meg a kötél, a másik – a csodába illő -, hogy becsapódáskor egyetlen csontja sem tört.

Amasifuen Gamarra őrmesternek nem volt szerencséje olyan simán földet érni, mint egy tavalyi bemutatón repülő katonatársának | Forrás: yahoo.com

Amasifuen Gamarra őrmesternek nem volt szerencséje olyan simán földet érni, mint egy tavalyi bemutatón repülő katonatársának | Forrás: yahoo.com ,

Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor az arequipai kórházban tetőtől talpig nagyon alaposan megvizsgálták az őrmestert – aki nyolc éve szolgál a légierőnél -, ám semmilyen törést nem találtak. Mindezek ellenére a „jóleső” őrmestert elszállították egy katonai kórházba is, ahol még alaposabban megvizsgálják.

Forrás: MTI