|

Befejeződött a B-2-esek modernizációjának első fázisa

A Northrop Grumman befejezte a B-2 Spirit típusú, alacsony észlelhetőségű stratégiai bombázók korszerűsítésének első fázisát, mely az első lépés a csupaszárny csapásmérők szoftveres megújulása felé.

A ’80-as években kifejlesztett bombázó a „Flexible Strike” modernizációs program keretében korszerű tűzvezető rendszert kap, mely nemcsak a fegyverek célba juttatását teszi egyszerűbbé, hanem a későbbi csapásmérő eszközök integrációját is, árulta el Dave Mazur, a vállalat alelnöke és a B-2 program menedzsere. A számos párhozamosan futó, elavult szoftvert egyetlen szoftvercsomaggal váltják le, mely már el is készült.

Fotó: Bobbi Garcia, USAF

Fotó: Bobbi Garcia, USAF ,

A program második fázisában a légi tesztek kerülnek sorra, míg a sikeres próbákat követően az összes példány megkapja a módosított tűzvezető rendszert.

A B-2-esek számára nem ez az első modernizációs program, korábban korszerű fedélzeti számítógépet és ultramagas frekvenciájú műholdas kommunikációs rendszert kaptak, valamint a fedélzeti rendszerek rézvezeték alapú összeköttetését üvegszálas optikai kábelekre cserélték.