|

Peru is a Spartan mellett döntött

A dél-amerikai állam is csatlakozik a C-27J Spartan típusú szállítógépet üzemeltető országok sorába az Alenia Aeronautica nagy örömére.

A tegnapi nap folyamán jelentették be, hogy a Perui Légierő két darab C-27J Spartan típusú szállítógéppel gazdagodik, melyek összesen 135 millió dollárjukba fájtak az adófizetőknek. A szerződéskötést hároméves kiválasztási procedúra előzte meg, melynek végén az olasz típus került ki győztesen.

Fotó: Alenia Aeronautica

Fotó: Alenia Aeronautica ,

A hivatalos indoklás szerint kategóriájában a C-27J az egyetlen típus, mely biztonságosan képes az Andok vonulatai jelentette kihívásokkal megbirkózni maximális terheléssel. A perui hegyekben számos magasan fekvő és nehezen megközelíthető repülőtér található, mely a Perui Légierő jelenlegi típusainak (három Antonov An-32, egy An-72 és két Lockheed L-100) is feladja a leckét.

Peru most olyan országokhoz csatlakozik, mint Bulgária, Görögország, Olaszország, Litvánia, Mexikó, Marokkó, Románia és az USA, akik már üzemeltetik a típus példányait, de hamarosan átveheti első gépeit Ausztrália és Csád is. Emellett Szlovákia az olasz típus mellett döntött, de szerződéskötésre nem került sor.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.