|

Hegynek ütközött egy svájci Hornet – Frissítve!

Hegyoldalnak ütközött a Svájci Légierő egyik McDonnell Douglas F/A-18 Hornet típusú repülőgép Alpnachstad közelében.

A svájci Blick információi szerint a típus egyik kétüléses példánya szenvedett balesetet 13 óra 30 perc körül. Laurent Savary, a légierő szóvivője megerősítette azt az értesülést, hogy egy F/A-18D verziójú gép veszett oda gyakorlórepülés közben. A Hornetek géppárban hajtottak végre feladatot, mikor az egyik a sziklafalnak csapódott.

Fotó: Bluewall, Twitter

Fotó: Bluewall, Twitter ,

A robbanás következtében tűz ütött ki a hegyoldalon, melyet Eurocopter AS332 Super Puma típusú helikopterekkel oltottak a Vierwaldstätti-tó vízéből. A tűz megfékezésében besegítettek a helyi rendőrök is. A baleset megbénította a Hergiswil és Alpnach közötti vasútforgalmat is, az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják a vonatpálya helyreállításáig.

Fotó: Philipp Schmidli

Fotó: Philipp Schmidli ,

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egy vagy két személy tartózkodott a vadászbombázó fedélzetén, illetve sikerült-e valakinek épségben elhagynia a becsapódó gépet. A Svájci Légierő 17 órakor tart sajtótájékoztatót az esettel kapcsolatban.

Frissítés

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gépen két pilóta tartózkodott, állapotukról nincs információ, de nagyon kicsi az esélye annak, hogy túlélték a becsapódást és katapultálásról sincsen információ. A baleset okai továbbra is tisztázatlanok, megkezdték a vizsgálatot.