|

Újabb Raptor-alakulat válik bevethetővé a következő évben

A tervek szerint 2014 áprilisára a floridai Tyndall légi bázis adhat otthont az USAF legnagyobb Raptor különítményének.

Október 11-ével az USAF aktiválta a 95. Vadászrepülő Századot, melynek székhelye a floridai Tyndall légi bázis lesz. Az alakulat egyelőre gépekkel még nem rendelkezik. Az első példány csak 2014 januárjában érkezik Floridába, ahol a 24 gépes Raptor-falka (3 gép tartalék) áprilisra válik teljessé. A 95. század nem válik azonnal bevetésre késszé, az USAF vezetői ezzel csak 2014 nyarától számolnak, amely azért is egy fontos időpont, mert ez egy teljes egészében harci alakulat lesz.

Fotó: USAF

Fotó: USAF ,

A Raptorok korábbi állomáshelye az új-mexikói Holloman légibázis 7. Vadászrepülő Százada volt. Az USAF terve ezzel az átalakítással az, hogy 6 különböző bázisról üzemeljen a teljes Raptor-flotta, így lefedve az egész országot.

A Tyndall légi bázis egyébként is ismerős lehet a Raptor fanatikusok számára, hiszen itt repül a 325. Vadászrepülő Ezred (Fighter Wing – FW) 31 gépe is. Összesen tehát a bázis 55 Raptornak ad majd otthont, kiegészülve 10 db T-38 Talon típusú kiképzővel, melyeket már agresszor feladatra kap a 325. FW.