|

Katonai légi katasztrófák és balesetek a nagyvilágban

A Bangladesi Légierő vasárnap vesztette el az egyik kínai gyártmányú A-5-ös Fantan repülőgépét, mely a Chittagong-i repülőbázisról szállt fel. A repülőgépet vezető hadnagy az első találgatások szerint az időjárási viszonyok miatt katapultált támadó repülőgépéből. A gép és a balesetet sértetlenül megúszó pilóta egy rizsföldre érkezett.

A bangladesi A-5-ös Fantan megsemmisült Forrás: bdnews24.com

A bangladesi A-5-ös Fantan megsemmisült Forrás: bdnews24.com ,

Hétfőn Indiában az Uttarlai lég bázison, leszállás közben zuhant le egy MiG-21-es. A pilóta a hírek szerint sajnos nem élte túl. Ilyen esetekben mindig elhangzik, hogy az indiai katonai vezetés 2019 körül tervezi kivonni a hadrendből a MiG-21-es típust. Erre a valóságban elég kicsi az esély, hiszen napjainkban még tizenhárom indiai század repüli a MiG-21M/bis/Bison/UM változatokat.

Az Indiai Légierő ebben az évben hat repülőeszközét (MiG-29, MiG-27, Mi-17 és két MiG-21) veszette el eddig.

http://www.youtube.com/watch?v=S4ak-MpA_xI&feature=player_embedded

A hónap első vasárnapján a „szabad” Líbiai Légierő vesztette el a nemrég Szudántól kapott (Link02) Mi-24P harci helikopterét. A 958-as oldalszámú Mi-24-es katasztrófájában két személy életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült.

Szerző: Galcom

A líbiai helikopter három darabra tört és kigyulladt

A líbiai helikopter három darabra tört és kigyulladt ,

A líbiai Mi-24P-t eredetileg a szovjet hadsereg használta a nyolcvanas években. Később került szudáni, majd líbiai kézbe

A líbiai Mi-24P-t eredetileg a szovjet hadsereg használta a nyolcvanas években. Később került szudáni, majd líbiai kézbe ,

A líbiai légierőben a repülésbiztonságra napjainkban kevésbé adnak (videó)

Emellett ajánljuk a líbiai forgószárnyasokról szóló, kapcsolódó írásunkat, melyet ide kattintva lehet elérni.