|

A BAE megvált egyik tengerentúli részlegétől

Korábbi hírekben is szerepelt már, hogy a jelen gazdasági környezet a náció saját gyártóinak kedvez, hogy a „Vegyél amerikait!” jelmondat érvényesült-e ez esetben, nem derült fény.

Eme részleg a pilótanélküli repülőeszközök rendszereivel foglalkozott, azonban működése a szigetország védelmi vállalatával történő kényszerű elválás után sem fog véget érni, csak ezentúl Sensintel néven fog tovább tevékenykedni.

Forrás: navaldrones.com

Forrás: navaldrones.com ,

A 2009-es kontraktus egy arizonai székhelyű, kerámiával kapcsolatos kutatásokat végző Tuscon nevű céggel jött létre, amelynek termékeiként meg kell említeni a kézi indítású Silver Fox-ot, valamint az ennél nagyobb méretű Manta pilóta nélküli eszközöket. A számos kisebb megrendelés – amelynek néhány ága az amerikai hadsereghez is köthető – ellenére az anyacég a részlegtől való megválás mellett döntött.

„A BAE eredetileg a rendszereink és a vásárlókörünk miatt vette meg a céget. Nyitva vagyunk ma is és még mindig a színházban üzemelünk 30-40 alkalmazottal. Nagyon tiszta átmenet volt ez a kezdetektől, az 1989 óta létező cég túlélte a BAE bekebelezést és most már a saját vidám útját járja” – nyilatkozta Matthew Pobloske, a megszűnt BAE divízió és a Senstinel jelenlegi elnöke.

Forrás: noaa.gov

Forrás: noaa.gov ,

A nyilatkozatot a BAE részéről nem kommentálták, azonban a történtek ellenére jelenlétüket nem kívánják csökkenteni az USA területén, beleértve ebbe az elektronika és repülőgép alkatrészek további gyártását.

Szerző: Luperator