|

Peru teszteli a T-90Sz-t

Miután a MBT-2000 üzlet politikai okok miatt nem valósulhat meg, Peru új harckocsi után néz a világpiacon. Ahogy arról már beszámoltunk, hogy az ország katonai vezetése már meg is határozta a következő lehetséges típust a T-90Sz személyében.

Az Uralvagonzavod vezetősége, hogy meggyorsítsa a potenciális vásárlást, úgy döntött, hogy tesztelés céljából egy mintapéldányt a perui hadsereg rendelkezésére bocsát. Mivel jelenleg egy példány úgy is az országban található a Limában megtartott idei „SITDEF Peru 2013” fegyverkiállításon, melyet így nem fognak a rendezvény végeztével hazaszállítani, hanem otthagyják a próbák idejére is.

A perui katonai felső vezetés véleménye szerint a T-90-es korszerű fegyver rendszereivel felveheti a versenyt a chilei Leopard 2-es harckocsikkal.

T-90Sz ,

Ha az üzlet létrejön, úgy Peru 120-170 példányt vásárol a T-90Sz-ből, melybe új 1130 lóerős harckocsimotor kerül, emellett modernizált 125 milliméteres löveg, valamint szintén korszerűsített tűzvezérlés is a csomag részét képezi.

One Response to “Peru teszteli a T-90Sz-t”