|

Erősíti légvédelmét Brazília

Brazília az elkövetkező években nagy felhajtást kavaró világesemények színhelye lesz. Ezen események felkészülése jegyében 34 darab Flakpanzer Gepard légvédelmi páncélos beszerzéséről döntött.

A dél-amerikai ország olyan rangos események házigazdája lesz mint a labdarúgó-világbajnokság és a 2016-os olimpiai játékok, valamint egy pápalátogatást is le kell majd bonyolítaniuk.

gepard1

A megnövekedett terrorveszély miatt a rendezvények légterének védelmét ezen eszközökkel kívánják majd biztosítani. Az esetleges célpontok robbanóanyaggal töltött öngyilkos kisrepülőgépek, esetleg távirányítású repülőgépekre szerelt bombák lehetnek. Ezen fenyegetések ellen a két radarvezérelt, 35 milliméteres gépágyú megfelelő választ képvisel.

Brazília a páncélosokat a Német Hadsereg által kivont, raktáron őrzött állományból vásárolta. Marico Heise, a Brazil Hadsereg légvédelmi tüzérségének parancsnoka azt nyilatkozta, hogy az első nyolc páncélos ez év júniusában érkezik majd Brazíliába. Ezen páncélosokat brazil fővárosba telepítik majd, ahol már szolgálatba is állnak a foci VB elődöntőjének védelmében.

Szerző: Mackensen

6 hozzászólás “Erősíti légvédelmét Brazília”