|

Megkezdődött a Cobra Gold 2013 hadgyakorlat

Tegnap elkezdődött az Amerikai Egyesült Államok és Thaiföld közös hadgyakorlata, a Cobra Gold 2013, amelyen több más távol-keleti hadsereg is részt vesz kisebb küldöttségekkel.

A gyakorlat nyitányát egy partraszálló szimuláció adta, amely során több mint 300 amerikai és thai tengerészgyalogos „vízicsatázott”, miközben a USMC F-18D Hornet és AV-8B Harrier II repülőgépei járőröztek. A jövőhéten még több nyalánkság kerül majd elő, például az amerikaiak KC-130J Hercules és MV-22B Osprey szállítógépei, valamint a Thai Királyi Légierő F-16 Fighting Falcon és L-39 Albatros repülőgépei. A hadgyakorlat során nem csak „tisztán” katonai feladatok lesznek napirenden, hanem természeti katasztrófákra és humanitárius feladatokra is készülnek a katonák.

Dél-koreai katonák rohamoznak a Cobra Gold 2012-n | Forrás: 4gwar.wordpress.com

Dél-koreai katonák rohamoznak a Cobra Gold 2012-őn | Forrás: 4gwar.wordpress.com ,

A Cobra Goldot megnyitó Samual J. Locklear admirális a következőket mondta a megjelenteknek: „Mindegy, hogy résztvevőként vagy megfigyelőként vannak jelen, vagy itt voltak-e 32 évig vagy ez az első évük, azért vannak itt, hogy megmutassák, az országuk képes biztosítani a térség és a világ stabilitását.”

A gyakorlaton a thai és amerikai erők mellett egyébként Japán, Indonézia, Szingapúr, Malajzia és Dél-Korea is képviselteti magát, valamint megfigyelők érkeztek több mint húsz további országból.

One Response to “Megkezdődött a Cobra Gold 2013 hadgyakorlat”