|

Dupla baleset Venezuelában – VIDEÓ

Egy nap alatt két gépét is elvesztette a Venezuelai Légierő, bemutatórepülés közben egy Hongdu K-8 Karakorum típusú, sugárhajtású kiképzőgép veszett oda, majd a pilótákért küldött kutató-mentő helikopter zuhant le.

Duplán peches napja volt november 27-én a Venezuelai Légierőnek, hisz az évforduló tiszteletére megrendezett repülőnap majdnem tragédiába fulladt. Először egy kínai gyártású, Hongdu K-8 Karakorum típusú, sugárhajtású kiképzőgép zuhant le, miközben egy bemutatórepülés után leszálláshoz készülődött az Aragua város melletti Libertador támaszpont futópályájára.

Hongdu K-8W Karakorum

Hongdu K-8W Karakorum a FAV színeiben ,

Az alsószárnyas repülőgép mindkét pilótája sikeresen katapultált és a jelentések szerint jó állapotban vannak, azonban ahogy a lenti videón is látszik, a hátul helyet foglaló pilótának hatalmas mázlija van, hisz szinte a földet érésekor lobbant be a mentőernyője, így nem sokat lassított rajta.

A pilótákért küldött Eurocopter AS 532UL Cougar típusú kutató-mentő helikopter sem járt jobban, szintén a földnek csapódott. A forgószárnyas fedélzetén tartózkodók szintén túlélték az esetet.

8 hozzászólás “Dupla baleset Venezuelában – VIDEÓ”

  1. Miért hiszi azt sok ember, hogy 0/0 helyzet a legvesélyesebb és legnehezebb? Egy adott magasságan X sebességel és szögen süllyedő gépelhagyás sokkal veszélyesebb. Fizikailag nincs mód lefékezni a pilótát, kőként csapódhat a földbe. Az F-15 cikk mellékletében majd benne lesz a biztonságos elhagyási zóna diagramra, lehet majd nézegetni, hogy a duplanullás ülés határa milyen. Ha minden jól megy, akkor holnap végére érek. Egy fejezet lektorálása van hátra és megkapjátok. A Miku tesz valamit a csizmába. ;)

  2. Ez egy elkepzeles illetve alom a szerzo reszerol. Szerelmes a F-111 be es nem tud megbekelni azok nyugdijazasaval.

    A fo problema az a F-111 el hogy eloregedtek es folyamatosan muszaki hibakkal kuzdottek mar az ucso harom negy evben.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.