|

Dupla baleset Venezuelában – VIDEÓ

Egy nap alatt két gépét is elvesztette a Venezuelai Légierő, bemutatórepülés közben egy Hongdu K-8 Karakorum típusú, sugárhajtású kiképzőgép veszett oda, majd a pilótákért küldött kutató-mentő helikopter zuhant le.

Duplán peches napja volt november 27-én a Venezuelai Légierőnek, hisz az évforduló tiszteletére megrendezett repülőnap majdnem tragédiába fulladt. Először egy kínai gyártású, Hongdu K-8 Karakorum típusú, sugárhajtású kiképzőgép zuhant le, miközben egy bemutatórepülés után leszálláshoz készülődött az Aragua város melletti Libertador támaszpont futópályájára.

Hongdu K-8W Karakorum

Hongdu K-8W Karakorum a FAV színeiben ,

Az alsószárnyas repülőgép mindkét pilótája sikeresen katapultált és a jelentések szerint jó állapotban vannak, azonban ahogy a lenti videón is látszik, a hátul helyet foglaló pilótának hatalmas mázlija van, hisz szinte a földet érésekor lobbant be a mentőernyője, így nem sokat lassított rajta.

A pilótákért küldött Eurocopter AS 532UL Cougar típusú kutató-mentő helikopter sem járt jobban, szintén a földnek csapódott. A forgószárnyas fedélzetén tartózkodók szintén túlélték az esetet.

8 hozzászólás “Dupla baleset Venezuelában – VIDEÓ”

  1. Miért hiszi azt sok ember, hogy 0/0 helyzet a legvesélyesebb és legnehezebb? Egy adott magasságan X sebességel és szögen süllyedő gépelhagyás sokkal veszélyesebb. Fizikailag nincs mód lefékezni a pilótát, kőként csapódhat a földbe. Az F-15 cikk mellékletében majd benne lesz a biztonságos elhagyási zóna diagramra, lehet majd nézegetni, hogy a duplanullás ülés határa milyen. Ha minden jól megy, akkor holnap végére érek. Egy fejezet lektorálása van hátra és megkapjátok. A Miku tesz valamit a csizmába. ;)

  2. Ez egy elkepzeles illetve alom a szerzo reszerol. Szerelmes a F-111 be es nem tud megbekelni azok nyugdijazasaval.

    A fo problema az a F-111 el hogy eloregedtek es folyamatosan muszaki hibakkal kuzdottek mar az ucso harom negy evben.