|

Komppal ütközött az indiai repülőgép-hordozó

Személyszállító hajóval ütközött az egyetlen szolgálatban álló indiai repülőgép-hordozó, az INS Viraat. Az esetnek szerencsére még sérültje sem volt.

A KSWTD (Kerala State Water Transport Department) által működtetett vízi jármű Vypeenbe tartott 100 utassal a fedélzetén, amikor a német Celebrity Solistice óceánjáró sziréna használata nélkül hagyta el a “Q” kikötőt és a hajózott be a csatornába. A komp személyzete az óceánjáró hullámaiba kerülve elvesztette az uralmat a hajó felett és az ott horgonyzó INS Viraatnak ütköztek.

Az időszakos karbantartási munkálatokra váró indiai hordozón nem keletkezett számottevő sérülés, a komp teteje azonban megrongálódott. A hírek szerint az eset során személyi sérülés nem történt. A hatóságok vizsgálatot rendeltek el.

Az öreg hölgy, amely hamarosan nyugdíjba vonul | Forrás: Bharat Rakshak ,

A korábban brit zászlók alatt hajózó INS Viraat az időszakos karbantartási munkálatokra vár, melyet a Cochin hajógyár végez majd el és várhatóan 2013 februárjában fejeződnek be. Az Indiai Haditengerészet zászlóshajójának törzsét átvizsgálják és korrózióálló festékkel vonják be, emellett a hajó víz alatti berendezéseit is felújítják.

4 hozzászólás “Komppal ütközött az indiai repülőgép-hordozó”

  1. Nem tudom mi itt a probléma? Írja is a cikk, hogy felújítják. Biztos kapott a hajó plusz ütközési védelmet is és azokat tesztelték. Az NCAP teszten ezután tuti öt csillagot kapott volna, hiszen szerencsére senki sem sérült meg sehol…

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.