|

Komppal ütközött az indiai repülőgép-hordozó

Személyszállító hajóval ütközött az egyetlen szolgálatban álló indiai repülőgép-hordozó, az INS Viraat. Az esetnek szerencsére még sérültje sem volt.

A KSWTD (Kerala State Water Transport Department) által működtetett vízi jármű Vypeenbe tartott 100 utassal a fedélzetén, amikor a német Celebrity Solistice óceánjáró sziréna használata nélkül hagyta el a „Q” kikötőt és a hajózott be a csatornába. A komp személyzete az óceánjáró hullámaiba kerülve elvesztette az uralmat a hajó felett és az ott horgonyzó INS Viraatnak ütköztek.

Az időszakos karbantartási munkálatokra váró indiai hordozón nem keletkezett számottevő sérülés, a komp teteje azonban megrongálódott. A hírek szerint az eset során személyi sérülés nem történt. A hatóságok vizsgálatot rendeltek el.

Az öreg hölgy, amely hamarosan nyugdíjba vonul | Forrás: Bharat Rakshak ,

A korábban brit zászlók alatt hajózó INS Viraat az időszakos karbantartási munkálatokra vár, melyet a Cochin hajógyár végez majd el és várhatóan 2013 februárjában fejeződnek be. Az Indiai Haditengerészet zászlóshajójának törzsét átvizsgálják és korrózióálló festékkel vonják be, emellett a hajó víz alatti berendezéseit is felújítják.

4 hozzászólás “Komppal ütközött az indiai repülőgép-hordozó”

  1. Nem tudom mi itt a probléma? Írja is a cikk, hogy felújítják. Biztos kapott a hajó plusz ütközési védelmet is és azokat tesztelték. Az NCAP teszten ezután tuti öt csillagot kapott volna, hiszen szerencsére senki sem sérült meg sehol…