|

Horvát ajánlat a Fülöp-szigeteknek

A horvát védelmi minisztérium honlapján közzétett sajtóanyag alapján déli szomszédunk bepróbálkozik a Fülöp-szigeteknél, hogy elcsíphessenek valamennyit a filippínó haderő modernizálására szánt összegekből. A jelenleg épp a nagyobbrészt nehéz helyzetben lévő hajógyáraik privatizálásával, illetve EU-s csatlakozásuk előtt az ország szempontjából igen jelentős szektor szükségszerű rendbetételével foglalatoskodó horvátok nem meglepő módon elsősorban haditengerészeti együttműködést forszíroztak a Fülöp-szigetei látogatásuk során.

A horvát és a fülöp-szigeteki védelmi miniszter | Fotó: horvát védelmi minisztérium ,

A minisztériumi közleményben olvashatóak szerint a szeptember 30. – október 3. között a Fülöp-szigeteken tartózkodó horvát delegáció egyrészt a két ország közti védelmi kapcsolatok szorosabbra fűzéséről, másrészt arról tárgyalt, milyen lehetőségei lennének a horvát védelmi ipar termékeinek a filippínó piacra juttatásának.

A 2001-ben átadott RTOP-12 Kralj Dmitar Zvonimir rakétás gyorsnaszád fő csapásmérő arzenáljában a svéd RBS-15 hajó elleni rakéták, illetve 57 mm-es hajóágyú található meg. | Fotó: nase-sidro.com ,

25 hozzászólás “Horvát ajánlat a Fülöp-szigeteknek”

  1. Az egyik kép alatt ez a szöveg található!

    „A közel 15 tonnás, két- vagy háromtengelyes változatban készülő jármű első példányait Magyarországon gyártják.”

    Mert a többit hol fogják? Kitelepítik a gyártást PRC-be? Vagy Mexikóba?
    Most vagy az újságíró ekkora Ba…om vagy én, hogy azt hittem valami változik pozitívan!

  2. nani1980
    Ritka komolyan antiszemitára betonozott agy kell ahhoz, hogy valaki a Komondor gyártásáról a zsidókra tudjon asszociálni, majd menten kisebbítse is azt hogy mekkora baj ha valaki rabbit ver csak azért mert az a valaki egy rabbi. Van olyan hír aminél nem jutnak eszedbe zsidók? Talán az időjárás, bár valami összeesküvés biztosan van a felmelegedés mögött. Ha nem Izrael, akkor az USA, de az meg ugyanaz, nem?
    A képaláírás meg gondolom egy helytelen magyarsággal megfogalmazott mondat, helyesen valami ilyen lenne:”A közel 15 tonnás, két- vagy háromtengelyes változatban készülő jármű első példányait már gyártják Magyarországon”.

  3. Vasutas!

    Már a vasút is a „tiétek”?! :D

    Nem kell mindet a szívedre venned! Ha nem lennél ennyire szűklátó, talán érezted volna , hogy nem túl komoly kommentet olvastál!
    Viszont! Gusztustalan amit a zsidókkal művelnek itt nálunk! Nem akarok belemenni, de az ha ráijesztesz egy rabbira, életfogytiglant jelet lassan, ha ugyanezt teszed egy bármely egyéb felekezet képviselőjével, azt kb le sem szarja senki! Gondolkodj el , hogy ki az antiszemita!!!!
    Szerinted a zsindexnél ennyire analfabéták az újságírók, hogy nem tudnak megfogalmazni egyetlen mondatot sem!!!! Az ilyen gusztustalan kimagyarázásokban a legjobbak zsidó barátaink! Itt most nem sorolok példákat, mert ez nem az a hely! te úgy látom azt is kimagyaráznád, hogy a sín fut a vonat alatt , nem a vonat a sínen!!! Magyar újságíró beszéljen magyarul, HELYESEN!!!!!!!! Vagy helyesen fogalmazta meg???

  4. sulyid!

    Te vagy sajnos , az egyedüli akiben pozitívan csalódtam az eddigi zsidó származású, vallású ismerőseim közt! De szerintem erről anno beszéltünk is. A SZEMÉLYES tapasztalatom azóta csak romlott! Kérlek ne vedd magadra! Ritka mikor ezt mondom, de tisztelet a kivételnek!

  5. OFF
    Titkolt hírek képekben – hogy képbe legyél
    ‎”Felbomlik az amerikai-orosz nukleáris együttműködés…Nem folytatja az atomfegyverek megsemmisítését Oroszország, erről az orosz külügyminiszter-helyettes számolt be pénteken. A Nunn-Lugar-program 1992-ben indult és 2013-ban jár le.

    Oroszország nem hosszabbítja meg a nukleáris, biológiai és vegyi (ABC) fegyverek megsemmisítésében az Egyesült Államokkal húsz éve tartó együttműködését azután, hogy a megállapodás érvénye 2013 májusában lejár – közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva. Rjabkov szerint az amerikai fél számára nem jelent újdonságot, hogy Moszkva az úgynevezett Nunn-Lugar-programot nem óhajtja folytatni. Hangsúlyozta, hogy a program nagy részét már sikerült megvalósítani.

    A Nunn-Lugar program célja Oroszország és a volt szovjet köztársaságok támogatása a fegyverzetcsökkentési egyezmények végrehajtása során a hadrendből kivont nukleáris, biológiai és vegyi fegyverek megsemmisítésében.

    A Nunn-Lugar-programot a kezdeményezőkről, Sam Nunn korábbi és Richard Lugar jelenleg is hivatalban lévő amerikai szenátorról nevezték el. 1992-ben, a Szovjetunió összeomlása után indították útjára, a Szovjetuniótól örökölt nagy atom-, biológiai és vegyi fegyver készlet miatti aggodalomtól indíttatva. A program az összes volt szovjet köztársaságot magában foglalja, és az Egyesült Államok legsikeresebb posztszovjet kezdeményezésének tekintik.

    A program fennállása óta – a Nunn-Lugar internetes oldal adatai szerint – szervezési vagy pénzügyi segítséget nyújtott Oroszországnak több mint 6 ezer nukleáris robbanófej megsemmisítésében. A Kommerszant című orosz lap szerint az Egyesült Államok megpróbálta meggyőzni Oroszországot, hogy folytassa a programot, de nem járt sikerrel. Michael McFaul moszkvai amerikai nagykövet azt mondta az Interfaxnak, hogy tárgyalások folynak a partneri együttműködés folytatásáról ezen a területen….de szerintem ebből semmi sem lesz, ugyanis a két nagyhatalom között egyre komolyabb a feszültség, főleg a NATO terjeszkedése miatt…a világ egy totális háború felé masírozik”

    forrás:http://www.facebook.com/aranykorhajnalan

  6. Ne itt vitassuk már meg,hogy kinek mi a véleménye a más felekezetű,színezetű emberekről.Én nekem is megvan az egyéni véleményem, jó és rossz is,de nem fogom az asztalt csapkodni,hogy mindenről a kubai szivarsodrónők és a lapp gombagyűjtők tehetnek,viszont arról nem tehet pl egy vizigót,hogy az ő fajtájából van pár kapzsi,akit csak a pénz és a hatalom érdekel és az ő felsőbbsége (jáj most rásszisták vagyok,meneküljetek!!).
    Mellesleg itt szítjátok a tüzet,oszt közbe sz*rt se tudtok,hogy mire készülnek a pandák.Ők állnak minden mögött,azt a leborult szivarvégit nekje namár!!

  7. Fade!

    Az szó, (inkonzisztens) amivel itt épp villogtatod műveltséged, azért ciki, mert ezek szerint vagy nem ismered a jelentését, vagy nem érted amit írtam! Szerintem semmi ellentmondás, vagy következetlenség nincs a hozzászólásaimban! Szép estét! Ödv!

  8. nani: Nem akartam műveltségem fitogtatni az inkonzisztensel ezt te képzelted oda. Műszaki végzettségem van egyrészt főiskolán használtam, másrészt némi közöm is volt SQLhez, van vmi kevés DB2höz és ott egy elég gyakran használt fogalom. Vszeg ezért nekem sokkal inkább a nyelvemen van mint a logikailag/fizikailag… ellentmondásos.
    És pont ezért igencsak meglepne ha nem tudnám a jelentését. :)

    amúgy további jó zsidózást!

  9. Roni:
    :D:D
    Igazi TEKes gyerek vagy te Roni:):D.

    A Komondorral kapcsolatban: Örülök,hogy végre tervezünk és gyártunk is valami katonai járművet,de magának a gépnek nem látom értelmét.Valahol el kell kezdeni oké,de azért simán letudnák rakni egy PSZH-t az asztalra,ami 100x jobb lenne a nyuszibuszoknál,mire a kutyussal most nem sokat érünk.Magas dobozalakú jármű,ami vegyvédelemre és max aknavédelemre jó. Oké még külső missziókra jó,ahol nem dúl ezerrel a háború,de máshova szerintem nem nagyon.
    Azért remélem,hogy a komondor utáni lépés már egy sokkal potensebb kerekes/lánctalpas jármű lesz (még másolhatnánk is uraim,csak szét kéne nézni a világban).