|

Elkaszálták a BAE Systems és az EADS összeolvadását

Nagyjából 1 hónappal ezelőtt robbant be a hírek közé, hogy tárgyalások folynak a BAE Systems és az EADS konszernek egyesítéséről. Az egyenként is komoly erővel bíró európai vállalatok összeborulásával hatalmas vállalatcsoport alakult volna ki – aminek a rivális olasz Finmeccanica például örült volna.

Az EADS inkább polgári és a BAE Systems inkább védelmi érdekeltségeinek egymást jól kiegészítő egyesítése azonban úgy tűnik nem valósulhat meg, mert a két cég vezetése nem tudta elképzelésük mellé állítani részvényeseiket: az egyesülés ötlete komoly felzúdulást váltott ki a részvényesek körében, de London, Berlin és Párizs sem repesett az elképzeléstől.

Így a mai nap délutánján hivatalosan is bejelentették, hogy a 2 vállalat letesz egyesítési szándékáról.

A BAE Systems vezetőségének részéről érkezett nyilatkozatban kifejtették, hogy a BAE az EADS nélkül is erős marad, bár csalódottak, hogy nem sikerült elfogadható megállapodásra jutniuk kormányzati részvényeseikkel. Pedig álláspontjuk szerint az egyesülés egy világviszonylatokban vezető vállalatcsoportot hozhatott volna létre.

Az EADS részéről kiadott nyilatkozatban arról biztosítják részvényeseiket, hogy tovább folytatják nemzetközi menetelésüket és biztosítják a növekedést a továbbiakban.

6 hozzászólás “Elkaszálták a BAE Systems és az EADS összeolvadását”

  1. rico
    már leírtam, hogy téves info:

    Серийное производство экспортной версии истребителя пятого поколения планируется начать к 2020 году, заявил в среду журналистам министр обороны РФ Анатолий Сердюков.

    „Нашими министерствами (обороны РФ и Индии) утверждено тактико-техническое задание. Предполагаем, что к 2020 году может быть начато серийное производство этого самолета”, – сказал Сердюков по итогам совещания межправительственной комиссии России и Индии в Нью-Дели.