|

Lezuhant egy MiG-29-es Bulgáriában

A délelőtt folyamán elveszítette egyik MiG-29UB típusú, kétüléses vadászrepülőgépét a Bolgár Légierő. A balesetet szerencsés módon mindkét pilóta túlélte.

Lángokba borul és lezuhant egy MiG-29-es Tsarimir és Golyam Chardak közelében, Plovdivtól északra. A gép a térségben tartott Thracian Star 2012 elnevezésű, bolgár-amerikai hadgyakorlaton vett részt, amikor a baleset bekövetkezett. A Fulcrum két pilótája, Dojcsinov (Doychinov) őrnagy és Metogyev (Metodiev) százados időben katapultáltak, azonban gépelhagyás közben gerincsérülést szenvedtek, tájékoztatta a média képviselőit a védelmi minisztériumi közlemény kora délután, dicsérve a pilótákat, akik lakott terület felől kormányozták ki a lángoló gépet, mielőtt a saját életüket mentették volna. A hős hajózószemélyzetet a plovdivi kórházba szállították, ahol Anyu Angelov védelmi miniszter látogatását is tette.

A Thracian Star 2012 elnevezésű, bolgár-román-amerikai hadgyakorlat április 17. és május 11. között kerül megrendezésre a Plovdiv mellett elterülő Graf Ignatievo támaszponton. Az amerikai fél részéről az Avianoban települő F-16-osok repültek át a balkáni államba, a Román Légierő a MiG-21 LanceR típussal képviselteti magát, míg hazai részről a teljes palettát felvonultatják, a MiG-29, MiG-21 és Szu-25 mellett a C-27J Spartan is részt vesz a feladatokban.

8 hozzászólás “Lezuhant egy MiG-29-es Bulgáriában”