|

Malajziában készülhet a Rafale hajtóműve

A GTA (Global Turbine Asia) hajtóműgyártó vállalat szándéknyilatkozatot írt alá a francia Safran konzorcium egyik tagjával, a világhírű SNECMA gyárral, mely szerint több erőforrás, köztük a Dassault Rafale hajtóműve is Malajziában készülhet a jövőben.

A kedden szignózott dokumentum szerint a maláj és francia hajtóműgyártó vállalat együttműködik a jövőben, a GTA leveszi a SNACMA vállát nyomó ázsiai megrendelések egy részét, a maláj légióban repülő, Turbomeca erőforrásokkal repülő helikopterek hajtóműveinek karbantartását, javítását kapják meg első körben, de a megrendelői kör és a végezhető feladatok listája is bővülhet a jövőben, továbbá a maláj cég gyárthat majd több hajtóműtípust, köztük hazai megrendelés esetén a Dassault Rafale erőforrását, a SNECMA M88-ast is.

Megrendelésből várhatóan nem lesz hiány, ugyanis a Maláj Királyi Hadsereg Aérospatiale Alouette III és Agusta A109, a Maláj Királyi Haditengerészet Eurocopter Fennec, valamint a Maláj Királyi Légierő Aérospatiale Alouette III, Agusta A109 és Eurocopter EC 725 Super Cougar típusú helikopterei is francia hajtóművekkel repülnek.

9 hozzászólás “Malajziában készülhet a Rafale hajtóműve”

  1. A Malaj ipar szerintem keptelen korszeru hajtomu GYARTASARA. Raadasul gyarto kapacitas boven van aFranciknak. A szerviz meg a vilagon mindenhol mas tema, mint a gyartas.

    Lehet csak az uldozesi mania beszel belolem de nem tartom kizartnak hogy a fegyverembargot kijatszo bujtatott technologiai transzfer a kinaiaknak.