|

Újabb tender Indiában

India várhatóan még idén újabb tendert indít, ezúttal a Hindustan Aeronautics (HAL) által épített, Hawker Siddeley HS 748-ason alapuló, HAL 748 típusú szállítógépek leváltására keresnek gépeket.

Az 56 gépes beszerzés két indulója várhatóan az Airbus Military C-295 és az Alenia Aeronautica C-27J ‘Spartan’ típusú teherszállító repülőgépek lesznek. India kikötése, hogy az első gépet a szerződéskötéstől számított két éven belül le kell szállítani, a következő 15 példány átadására további 24 hónapot adnak. A maradék 40 gépet egy helyi vállalat gyártaná licenszben, évi 8 példány előállítva. Azt már most jelezték, hogy a helyi gyártó nem a HAL lesz, a Larsen&Toubro, a Mahindra&Mahindra és a Tata is kacsintgat a repülőipari szektor irányába.

Fotó: Alenia Aeronautica ,

A C-27J nem csak a nagyobb kapacitása miatt van némi előnye versenytársával szemben, India alkalmazza a C-130J Super Herculeseket, melyek rendszerei nagymértékben azonosak az olasz típussal.

Az ázsiai ország emellett bejelentette, hogy komoly modernizációs programot tervez az Antonov An-32 típusú szállítógépei számára. A típus 105 példányán hajtanának végre avionikai frissítést, azt azonban nem eldöntött, hogy helyi vállalatok vagy külföldi cégekre bíznák a munkát.

3 hozzászólás “Újabb tender Indiában”