|

Ázsiai turnén az A400M

Az A400M „Grizzly” először teszi tiszteletét Ázsiában – az Airbus Military kicsit nehezen egyenesbe jutott madárkája első és egyben leghosszabb állomása, a típus egyelőre egyetlen ázsiai megrendelőjénél, Malajziában lesz. A 4-es számú Grizzly tegnap érkezett meg a Maláj Királyi Légierő Subang légibázisára, ahol április 17-ig tartózkodik majd.

A 4-es számú A400M Grizzly fogadása Malajziában

A400M először április 15-én landolt Malajziában | Fotó: Airbus Military ,

A Maláj Királyi Légierő parancsnoka által köszöntött gép részben statikus szemlére kerül majd, részben pedig bemutató repüléseket tart majd – fedélzetén a védelmi minisztérium, a légierő, illetve a VIP vendégek közül kiválasztott személyekkel.

Malajzia 2005 decemberében adott le rendelést 4 db A400M-re. Ezeket a jelenlegi felállás szerint 2015-2016 között szállítja le az európai gyártó.

A400M fogadása a Maláj Királyi Légierő parancsnoka részéről

Az első maláj A400M fogadása| Fotó: Airbus Military ,

A Grizzly 4 következő állomása az indonéziai Jakarta lesz, ahol ázsiai vevőjével ellentétben mindössze 1 napot tartózkodik majd. A gép Halim légibázison történő statikus és dinamikus bemutatását az Airbus indonézia ipari partnere a PT Dirgantara Indonesia segít lebonyolítani.

A 3 ázsiai országot érintő promóciós út utolsó állomása Thaiföld lesz, ahol elsőként a Chiang Mai légibázison fog betont az A400M, majd a dinamikus bemutató részeként később átrepülik Bangkok nemzetközi repülőterére. A Grizzly 4 április 20-án érkezik majd vissza Európába.

One Response to “Ázsiai turnén az A400M”