|

Peru új Tukánok felé kacsintgat

Alberto Otárola perui védelmi miniszter a napokban brazil kollégájával, Celso Amorim találkozott, mely során nem mentek el szó nélkül a gépbeszerzés mellett sem.

A Perui Légierő még a ’80-as években rendelte meg az EMBRAER EMB-312 Tucano típusú felfegyverezhető kiképzőgépeket, melyeket 1987-től állítottak hadrendbe. Az első 20 példány leszállítása után további 10 darabot rendeltek. (Jelenleg nem tudni, hogy hány repülőképes géppel rendelkeznek.) Ezek kiegészítésére 12 darab új gyártású, nagyobb képességekkel rendelkező EMB-314 Super Tucano gépeket rendszeresítenének, továbbá a jelenlegi gépeik rendbeszedéséhez nagyjavítással egybekötött korszerűsítési programot kívánnak indítani, mely 20 példányt érintene. Az üzlet még nem köttetett meg, ugyanis Peru ragaszkodik a technológiai transzferhez, hogy fejlessze saját repülőgép-iparát és a technológia-átadás mértékén még meg kell egyezniük a feleknek.

A-29 Super Tucano ,

Peru számára rendkívüli fontosságú a turbólégcsavaros, felfegyverezhető kiképzőgépek megléte, hisz nagy hasznát veszik a drogtermesztők elleni harcban.

Azonban a dél-amerikai ország más portéka iránt sem közömbös, komolyan érdeklődnek az Embraer R-99 légtérellenőrző és a brazil-argentin fejlesztésű VLEGA Gaucho jármű iránt is, utóbbi legyártását szintén otthon kívánják megoldani.

6 hozzászólás “Peru új Tukánok felé kacsintgat”